Optimale rolstoel met rolstoelergometer

Het onderzoekslab op de Sportcampus Zuiderpark heeft een rolstoelergometer. De rolstoelergometer biedt de mogelijkheid om, in de eigen rolstoel of handbike, zo realistisch en zo nauwkeurig mogelijk te trainen. Ook is het mogelijk uit te zoeken wat de optimale rolstoelinstellingen zijn. Zien hoe het werkt? Kijk het filmpje hieronder.

ergometer

De komende periode gaat De Haagse Hogeschool met behandelaren, studenten en onderzoekers de mogelijkheden van de rolstoelergometer uitwerken. Het apparaat kan worden gebruikt om rolstoelvaardigheden te trainen, zowel voor beginnend rolstoelgebruikers als ervaren rolstoelatleten, voor feedback op rolstoelrijden of het meten van prestaties van rolstoelsporters.

Protocollen ontwikkelen

Voor de rolstoelergometer trekken De Haagse, Basalt Revalidatie en de afdeling Bewegingswetenschappen van het UMCG/RUG Groningen samen op. De RUG was nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze rolstoelergometer. We gaan gezamenlijk protocollen ontwikkelen voor gebruik in de revalidatie, sport en in het onderwijs.