Geweldige tijd in Denver

Voor mijn minor Criminal Justice and Criminology ben ik afgelopen augustus afgereisd naar Denver, Verenigde Staten. Een heel semester van 17 weken heb ik daar vier vakken gevolgd op de Metropolitan State Univerisity of Denver (MSU Denver).

HILDE EGGERS 2 In die tijd heb ik ongelofelijk veel geleerd, niet alleen op school, maar ook wanneer de lessen afgelopen waren. De VS staat bekend als het land dat zich obsessief bezighoudt met criminaliteit. Door programma’s als CSI en NCIS, nieuwsberichten over shootings, of zelfs politici die voor de rechter worden gesleept, is de VS 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezig met criminaliteit.
Ook de professoren waarvan ik les kreeg, waren continu bezig met criminaliteit, tijdens de lessen werden veel actuele ontwikkelingen en nieuwtjes besproken, en was er ook veel ruimte voor discussies. De vakken die ik heb gevolgd waren allemaal in het verlengde van mijn huidige studie International Public Management; Criminological Theories, Introduction to Criminal Justice, Criminal Justice and the Social Structure, en Community Policing. Wat het onderwijs extra speciaal maakte, was dat de professoren nog steeds actief waren in hun vak, waardoor ze bijzonder veel verstand hadden van de lesstof die ze overbrachten. Zo was mijn Criminal Justice professor een rechter, en mijn Community Policing professor een auditor voor CALEA (Commission on Accreditation for Law Enforcement Agencies).
Voordat ik vertrok had ik nog geen idee wat mij nou echt te wachten stond, alles wat ik wist van de VS, kende ik van televisie, en films. Eenmaal aangekomen bleek dat beeld ook voor een groot deel waar te zijn. De campus van MSU Denver was immens groot voor Nederlandse begrippen, van de ene naar de andere kant van de campus was zeker een kwartier lopen. Er was een grote kantine, met onder andere de McDonalds (?!), Starbucks en Subway en ook de welbekende college sportteams ontbraken niet. Alhoewel MSU Denver een “community college” is (een universiteit waarbij de leerlingen niet op de campus wonen), was het niet heel moeilijk om in contact te komen met andere klasgenoten of leeftijdsgenoten, door onder meer groepsprojecten, de international student organisation en andere kanalen.
Met maar 10 uur per week les, en geen werkvisum had ik genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen en Colorado te ontdekken. Met meer dan 300 dagen per jaar zon, is Denver een geweldige plek om outdoor activiteiten te ondernemen, je zit met twintig minuten rijden in de Rocky Mountains, waar je in de zomer kunt hiken en in de winter kunt skiën. Verder heeft Denver een aantal museums en een heel tof nachtleven. En als je dan toch in de VS bent, kun je natuurlijk ook net zo goed andere steden bezoeken. Vanaf de luchthaven in Denver vlieg je voor maximaal 150 dollar heen en weer naar steden als New York, Chicago en Los Angeles; perfect voor een weekendje weg (op vrijdagen wordt er geen les gegeven!).
So far so good, ik heb al mijn vakken afgerond met mooie cijfers, en heb een geweldige tijd gehad in Denver.