Stijging NSE bij vijf opleidingen reden voor feestje

Het College van Bestuur (CvB) zette deze maand vijf opleidingen in het zonnetje vanwege hun mooie, opwaartse resultaten in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De teams kregen naast complimenten voor hun prestatie taart of iets anders lekkers. “De truc is om streng te zijn en studenten wat te leren en ze daarmee blij te maken.”

NSE nieuwsbericht IB De NSE-resultaten zijn een punt van aandacht, wat niet wegneemt dat er ook goed nieuws te melden is. De Pabo, International Business, Bouwkunde, Proces & Food Technology (PFT) en Technische Natuurkunde presteren prima in de NSE op de punten algemene tevredenheid, themascore inhoud en themascore docenten.

Bouwkunde in top 10

De opleiding Bouwkunde staat bij alle drie de punten in de top 10 van best scorende opleidingen en is de afgelopen twee jaar op alle drie gestegen. Daarbij is Bouwkunde ook de grootste stijger bij themascore inhoud en behoort de opleiding bij de grootste stijgers bij themascore docenten.

Stijging

De opleiding Proces & Food Technology staat ook bij alle drie de punten in de top 10 en is bij algemene tevredenheid twee jaar op rij gestegen. Ook bij inhoud en docenten is PFT gestegen en in 2018 en behoort deze opleiding bij docenten tot de grootste stijgers.

Algemene tevredenheid

Technische Natuurkunde staat bij alle drie de punten in de top 10 en is bij themascore inhoud en docenten gestegen. De Pabo is de grootste stijger bij algemene tevredenheid en hoort bij inhoud en docenten ook bij de top 3 van grootste stijgers. International Business behoort ook bij alle drie de punten tot de grootste stijgers en staat in de top 10 van hoogste scores bij algemene tevredenheid en bij inhoud.

Blij

Mark Lee, docent marketing bij International Business, was blij en verrast met de taart. “De NSE is belangrijk, zorgt ervoor dat je een vinger aan de pols hebt, maar is niet heilig. Je meet of ze blij zijn. Je kunt als docent niks doen en een 10 geven en dan zijn de studenten blij. De truc is om streng te zijn en ze wat te leren en ze daarmee blij te maken. Ze moeten blij worden van de goede dingen.”

Beter doen

“We hebben nooit slechte NSE-cijfers gehad, maar vorige keer waren ze iets beneden verwachting. Daarom hebben we de dingen die we altijd deden op een nog betere manier gedaan en dat zie je terug. Denk aan beter voorbereiden en beter informatie geven. Bijvoorbeeld dat studenten in week 1 weten wat ze in week 12 moeten afleveren. Dan weten ze beter waar ze naar toe moeten werken.”

Sleutel

Als opleidingsmanager van Technische Natuurkunde en Process & Food Technology kreeg Jorien Schreuder twee keer taart. Tijdens de bijeenkomst ‘Aan de slag met de NSE’ vroeg Leonard haar naar de sleutel tot succes. “Communicatie met studenten”, was haar bondige antwoord. “Ook als het slecht nieuws is, laten weten wat er speelt en uitleggen wat je doet om te zorgen dat het de volgende keer beter is.”