Geen feestbeest toch vrijwilliger bij Connected festival

Connected is niet zomaar een schoolfeestje, heel de hogeschool is voor een nacht het decor van een feest met festivalallure. Het succes van het feest wordt mede mogelijk gemaakt door studenten die vrijwillig hand en spandiensten verlenen. Twee vrijwilligers vertellen waarom ze meedoen.

Steven, vrijwilliger bij Connected Festival

“Ik ben zelf niet zo’n feestbeest, maar geniet er van als anderen het naar hun zin hebben”, zegt Steven Dias Pires, die bezig is af te studeren als student Ondernemerschap en retailmanagement. In zijn afstudeerscriptie onderzoekt hij de mogelijkheden om een evenementenbureau voor kinderen te starten. De ervaring die hij bij de organisatie van Connected doet, is mooi meegenomen.

Troubleshooter

Steven is voor de derde keer vrijwilliger. “Ik ben ooit bij AKCU begonnen als stagiair en blijven plakken. Het eerste jaar was ik troubleshooter en vorig jaar stond ik bij de deur. Ook nu weer doe ik de coördinatie bij de entree, daar stuur ik tien vrijwilligers aan. Je hebt daar te maken met dronken mensen of mensen die geen kaartje hebben en toch naar binnen willen. Dan moet je voet bij stuk houden, dat is best lastig.”

Lasergamen

De tijd die Steven kwijt is aan zijn vrijwilligerswerk valt reuze mee, hoewel hij iets eerder begon – in december – dan andere vrijwilligers omdat hij de social media regelt. “Je werkt naar het festival toe, dan zie je dingen ontstaan en denkt: ik krijg er zin in. Dit jaar hebben we lasergamen in het restaurant, dat lijkt me tof. Het is leuk om hier vrijwilliger te zijn. Er komt veel op je af, maar daar leer je veel van.”

Full Moon party

De studentenverenigingen INTAC, HSV en Pelargos hebben een ruimte waar ze zelf een onderdeel van Connected verzorgen. “Dit jaar hebben we ons laten inspireren door de Full Moon parties uit Thailand”, vertelt Thomas de Bruin, voorzitter van INTAC en derdejaars International Public Management. “Er is blacklight en neon schmink. Iedereen kan gratis geschminkt worden.”

Lichtshow

Alle verenigingen leveren vrijwilligers. Ze flyeren en spreken studenten aan. Thomas: “Vooral de eerstejaars, die hebben geen idee van wat Connected is. Want het is geen suf schoolfeestje, eerder een professioneel festival, met goede artiesten en een mooie lichtshow. Voor de rest houden we ons bezig met de aankleding van de zaal en staan er studenten van ons achter de tap.”

Meehelpen

Thomas heeft vooral bij feestorganisator ACKU aan de vergadertafel gezeten. “Bedenken wat we wilden organiseren en hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken met social media. Maar ik help ook mee om de zaal op te bouwen.  Niet zozeer omdat het mijn verantwoordelijkheid is, maar omdat ik het leuk vind. Dat je in de loop van de avond denkt: dit heb ik neergezet, hier heb ik aan meegeholpen, om de mensen een feestje te bezorgen.”