Verkiezing ‘Sportiefste Basisschool' op Sportcampus Zuiderpark

Welke school gaat naar huis met de titel ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’ of ‘Sportiefste SBO-School van Nederland’? Op 10 april wordt op Sportcampus Zuiderpark de finale van deze verkiezing gehouden.

sportiefste basisschool

De gemeente Den Haag, ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool treden op als ‘host’ van het event. Studenten van de opleidingen HALO en Sportkunde van De Haagse Hogeschool en Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan zijn betrokken bij de ontwikkeling, uitvoering en het evalueren van dit grote project dat voor de 7e keer wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF. Het is voor het eerst dat er een prijs wordt gegeven voor de sportiefste basisschool en een voor de sportiefste school voor speciaal (basis)onderwijs (sbo).

Met de verkiezing de "Sportiefste School van Nederland”, een initiatief van de KVLO i.s.m. het NOC*NSF, worden scholen met een vooruitstrevend beleid op het gebied van bewegen, sport en gezondheid in het zonnetje gezet. Tijdens de finale strijden de genomineerde scholen met een podiumpresentatie (bestaande uit dans, muziek en bewegen) en een presentatie waarbij zij door de deskundige jury worden bevraagd over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury welke school het meest de titel verdient.

De genomineerde scholen zijn:

PO-scholen:
OBS Houtrust - Den Haag
Columbusschool - Almere
Sylvester-Bernadette - Helmond
Kardinaal de Jong - Alkmaar
Caleidoscoop - Almere

S(B)O scholen:
SO de Piramide  - Den Haag
SBO de Kans - Amsterdam
Onderwijscentrum De Twijn - Zwolle

De verkiezing ‘Sportiefste basisschool/SBO-school van Nederland 2019’ is een van de projecten van Teamplayers, een samenwerking tussen ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool. In Teamplayers gaan studenten van de beide opleidingsinstituten samen aan de slag met opdrachten van echte opdrachtgevers, zoals de KVLO. Een jaar lang werken de studenten een dag in de week samen om de opdracht te vervullen, met een resultaat waar de opdrachtgever van op aan kan.

Meer informatie: Persbericht KLVO verkiezing ‘Sportiefste Basisschool/SBO-school van Nederland 2019’