Droombaan in thee na studie Bedrijfseconomie

Wat zou je doen als geld geen rol zou spelen? Die vraag werd mij jaren geleden gesteld. Als ik iets écht graag wil, werk ik daarnaartoe. Daar heb ik geen miljoen voor nodig. Wel droomde ik er al jaren van om iets met thee en chocolade te gaan doen. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van Lente Thee en Chocolade. Na een studie Bedrijfseconomie aan De Haagse Hogeschool en jaren hard werken voor diverse organisaties heb ik nu mijn droombaan in thee gevonden.

Marjolein Ham in haar winkel

Werk aan de winkel

Heel vaak fietste ik langs een pandje waar de lamellen altijd dicht waren. Het intrigeerde mij. Wat was er achter die lamellen? In de zomer van 2013 stapte ik voor het eerst naar binnen. Een akelig lege winkelruimte; zelfs leidingen ontbraken. Deze ruimte had beslist iets gezelligs nodig! Een jaar later was het zover. Mocht ik met mijn sleutel de deur openen. Er was werk aan de winkel. Juist híer wilde ik mijn droombaan in thee en chocolade realiseren!

Baan opzeggen

Terwijl de verbouwing vorderde, koos ik mijn assortiment in thee en chocolade. Ik zegde mijn baan als financieel toezichthouder op. Na ruim zestien jaar gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening vond ik dit spannend om te doen, maar ook veel te leuk om er niet voor 100 procent van te genieten!

Juist hier wilde ik mijn droombaan in thee realiseren

Vieren en troosten

Waarom is dit mijn droombaan? Omdat alles hiermee op zijn plek is gevallen. De kennis van mijn studie, de ervaring die ik opdeed tijdens mijn loopbaan en mijn passie voor thee en chocolade. Ik houd van mijn producten. Mijn winkel is een plek is waar mooie ontmoetingen en bijzondere gesprekken plaatsvinden. Ik hoor over feestjes, geboorten en verjaardagen. Over ziek zijn en andere verdrietige gebeurtenissen. Ik merk dat thee en chocolade altijd passen: om iets te vieren maar ook als troost.

Droombaan zonder miljoen

Intussen heb ik een fijne vaste klantenkring opgebouwd, zowel online als in mijn winkel. Heb ik een assortiment van ruim honderd kwaliteitstheeën, heerlijke handgemaakte bonbons, honing en originele cadeaupakketten. Tijdens theereizen naar India en Nepal ervaar ik hoe thee groeit en bloeit en spreek ik de theemakers. Op verschillende locaties worden mijn theeën geschonken. Mijn passie geef ik door tijdens theeproeverijen.

Met een goede opleiding als basis, maar zónder een miljoen heb ik mijn droombaan in thee en chocolade waargemaakt. En daar geniet ik van!

Marjolein Ham