De Haagse Hogeschool brengt speciale editie “Quality of Life” uit

In 2019 is door De Haagse Hogeschool gewerkt aan een speciale editie voor het tijdschrift International Journal of Environmental Research and Public Health (IJERPH).

quality of life

De lectoren Joost van Hoof, Sanne de Vries, Erwin de Vlugt en Deirdre Beneken genaamd Kolmer van het kenniscentrum Health Innovation hebben als gast editors deze speciale editie met de titel "Quality of Life: The Interplay between Human Behaviour, Technology and the Environment" samengesteld.

De focus van de speciale editie ligt bij de optimalisering van mensen, hun omgeving en de technologie ter verbetering van de gezondheid in hun dagelijks leven zowel op fysiek als sociaal vlak. Zo bieden steeds meer technologische oplossingen de ondersteuning en stimulans voor een gezonde leefstijl met als einddoel een verbetering van de kwaliteit van leven.

Het kenniscentrum Health Innovation wil door de eindgebruiker centraal te stellen bij de ontwikkeling van sociale en technologische innovaties bijdrage aan een verbeterde kwaliteit van leven. Dit komt naar voren in deze speciale editie samengesteld door de editors van het kenniscentrum. Zij hebben gezamenlijk de inleidende editorial geschreven.