Primeur: IB tekent als eerste verdrag voor internationale stage na uitwisseling

International Business heeft een mooie primeur binnen De Haagse Hogeschool! De opleiding heeft als eerste opleiding binnen de gehele hogeschool een uitbreiding van de “Memorandum of Understanding” voor de uitwisseling van studenten op internationale stages, samen met de partneruniversiteit Universidad de la Sabana in Colombia.

Uitwisseling buitenlandse studenten In dit verdrag staat dat beide universiteiten studenten de optie voor een internationale stage aanbiedt, begeleid door lokale docenten, als uitbreiding van de uitwisseling. Concreet houdt dit in dat studenten eerst zes maanden op uitwisseling gaan en aansluitend een stage van zes maanden kunnen lopen. De studenten verblijven dus één jaar in respectievelijk Nederland of Colombia. 

De Universidad de la Sabana is al enige tijd een van de strategische partners van De Haagse Hogeschool en IB. Gezamenlijk zijn er al twee COIL (Collaborative Online Interactive Learning) gedaan, maar de goede en sterke relatie wordt nu bekroond met deze mooie uitbreiding op hun samenwerking. 

Het is duidelijk dat er vanuit de studenten interesse is in deze nieuwe samenwerking: de eerste student uit Colombia loopt al rond bij IB en drie IB-studenten zijn momenteel in Bogota op uitwisseling, waarna ze daar ook hun stage zullen lopen.