De minister interviewen tijdens je stage

Ze interviewde de minister en de staatssecretaris voor de productie van een personeelsvideo.

Isa de Bruin communicatie studente Tweedejaarsstudent Isa de Bruin heeft het naar haar zin op haar oriëntatiestage bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). “Ik maak communicatiemiddelen om evenementen aan te kondigen. Ook verbeter ik de draaiboeken voor evenementen, zodat alles goed verloopt.”

Tijdens haar stage heeft Isa stukje bij beetje geleerd hoe de Rijksoverheid in elkaar steekt. En dat er veel regels zijn waaraan je je als communicatiemedewerker moet houden. Isa: "Zo zijn er strikte huisstijlregels waaraan alle communicatiemiddelen moeten voldoen, want de overheid wil in alles herkenbaarheid uitstralen. Besluiten worden ook niet over één nacht ijs genomen. Omdat de overheid verantwoordelijkheid aflegt aan heel Nederland, worden alle stappen zorgvuldig overwogen. Het co-creëren met collega’s vind ik het leukste. Om samen tot een mooi eindproduct te komen is een leerzame uitdaging.”