3 betrouwbare bronnen over het coronavirus

Op social media en WhatsApp gaat regelmatig nepnieuws rond over het coronavirus (COVID-19). Het is daarom extra belangrijk om betrouwbare bronnen te raadplegen voor de juiste informatie rondom het virus en de situatie in Nederland.

Fact fake foto website

Raadpleeg de websites van het RIVM en de Rijksoverheid voor actuele informatie en richtlijnen over het coronavirus. Raadpleeg de website van De Haagse Hogeschool voor de laatste updates over corona en het onderwijs aan onze hogeschool. Een overzicht van de websites:

  1. RIVM - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu informeert je over actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus. Als je vragen hebt over het coronavirus waarvan je de antwoorden niet op de website van het RIVM of De Rijksoverheid kunt vinden, kun je bellen met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.
  2. De Rijksoverheid - Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer. Ook kun je per land de actuele reisadviezen bekijken.
  3. De Haagse Hogeschool - Ook vanuit De Haagse Hogeschool houden we je op de hoogte van de specifieke ontwikkelingen en maatregelen van De Haagse rondom het coronavirus.  

Mocht je na het bekijken van de websites van het RIVM en De Rijksoverheid en de informatie van De Haagse Hogeschool nog met vragen zitten, mail dan naar coronavirus@hhs.nl