Nieuw lectoraat Fotonica in oprichting

Fotonica is de technologie die zich richt op het opwekken, transporteren en detecteren van lichtgolven en lichtdeeltjes, ook wel fotonen genoemd. De afgelopen vijftig jaar heeft fotonica zich ontwikkeld toteen innovatieve technologie. Het aantal (eind)producten dat op de wereldmarkt verschijnt is bijna ontelbaar en het vernieuwende karakter ervan is opvallend.

fotonica

De producten zijn duurzaam, energiezuinig, klein, en tegen een steeds lagere kostprijs beschikbaar. Glasvezelcommunicatie, LED-verlichting, eensmartphone: allemaal te danken aan fotonicatechnologie.

Een van de beoogde toepassingsgebieden van het lectoraat Fotonica is de maakindustrie. Zuid-Holland kent de hoogste concentratie hightech maakbedrijven van Nederland. De bijna 104.000 werknemers en meer dan 16.000 bedrijven die werken aan High Tech Systemen & Materialen (HTSM) zijn belangrijk voorde concurrentiekracht van Zuid-Holland. Er is een grote vraag naar geschoolde technici en kennis om de economische kansen van de smart industry te verzilveren.

De intentie is om het nieuwe lectoraat Fotonica te laten starten in het najaar van 2020.
Binnenkort wordt de vacature voor lector Fotonica open gezet op de vacaturebank van de HHs.

Meer informatie: Aanvraag voor het Lectoraat Fotonica.