Mona Keijzer lanceert mkb-werkplaats digitalisering Haaglanden

Op 20 november lanceerde staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat Mona Keijzer de mkb-werkplaats digitalisering Haaglanden. Tijdens een online event ging Keijzer in gesprek met mkb-ondernemers en studenten.

MKB-werkplaatsen Naast mkb-werkplaats Haaglanden werden nog negen andere werkplaatsen, verspreid over heel Nederland, gelanceerd en symbolisch aangeboden aan Leendert-Jan Visser van MKB Nederland.

Veel mkb-ondernemers zien de kansen en noodzaak van digitalisering heel goed. Dat is alleen maar sterker geworden sinds corona. Hen ontbreekt echter tijd, kennis en geld om hiermee aan de slag te gaan. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is hierom het programma ‘Versnelling digitalisering mkb’ gestart. Dit programma heeft door het hele land mkb-werkplaatsen gestart waar mkb-ondernemers samen met studenten aan de slag kunnen met digitalisering van cyber security en software ontwikkeling tot het bouwen van datamodellen en online marketing.

Op vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer, de perfecte dag om de nieuwe werkplaatsen te lanceren. Staatssecretaris Mona Keijzer ging in gesprek met mkb-ondernemers en studenten uit heel het land over de kansen van digitalisering voor ondernemers en de samenwerking tussen ondernemers en studenten. Andere gasten waren Barbara Baarsma (Rabobank) en Geleyn Meijer (HvA) en Leendert-Jan Visser (MKB Nederland).

Haagse mkb-ers die hulp nodig hebben bij de digitalisering kunnen daarvoor steun krijgen van studenten van de ICT-opleidingen van de Haagse Hogeschool, mboRijnland en het ROC Mondriaan. Zij adviseren ondernemers en ondersteunen tijdens hun studieopdracht. “Een echte win-winsituatie”, aldus Tessa Renkers, projectleider bij de MKB Digiwerkplaats Haaglanden.

Op 20 november eindigde ook de MKB Business Innovation Challenge. Op de finaledag presenteerde 9 enthousiaste studententeams van de Haagse Hogeschool de digitale kansen voor verschillende mkb ondernemingen. De challenge was het eerste officiële event van de werkplaats, die gevestigd is in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. De komende maanden staan de Digitale Sprint (januari 2021), Challenges voor Innovative Development en de Digitale Stresstest (beide februari 2021) op de agenda.

De MKB Digiwerkplaats Haaglanden biedt ondernemers allerlei praktische ondersteuning en hulp bij digitale vraagstukken. Studenten in de MKB Digiwerkplaats staan klaar om hen te helpen. Kijk op de website van MKB Digiwerkplaatsen welke mogelijkheden je gebruik kunt maken.