Bericht n.a.v. persconferentie 12-1-2021

Hierbij een korte update over de laatste persconferentie van de regering en de impact ervan op De Haagse Hogeschool. De lockdown is verlengd tot 9 februari, maar omdat De Haagse er eerder al voor koos om gedurende heel semester 1 alleen afstandsonderwijs (m.u.v. praktijkonderwijs en toetsing) te geven, heeft dit eigenlijk geen impact op ons rooster van deze drie weken.

Wel heeft het Crisis Management Team besloten nu al te anticiperen op verlenging van de lockdown-maatregelen ook na 9 februari. Doel van dit anticiperen is om perspectief en rust te creëren voor studenten en medewerkers. Daarom wordt tot 2 april geroosterd volgens het nu geldende principe: alleen praktijkonderwijs en toetsing mogen op de campus, verder is er alleen afstands-/online onderwijs. Mocht het kabinet eerder dan 2 april versoepelingen aankondigen, zullen wij uiteraard kijken op welke wijze we daar optimaal gebruik van kunnen maken.

Hoewel het nog steeds niet de bedoeling is om naar de hogeschool te komen als je niet bent ingeroosterd, weten we dat er studenten zijn die thuis door omstandigheden niet de rust of ruimte hebben om goed te kunnen studeren. Voor hen blijft het mogelijk een werkplek bij de bibliotheek van de hoofdlocatie te reserveren. We hebben gemerkt dat er grotere behoefte is dan de bibliotheek veilig aan kan. Daarom wordt het aantal werkplekken in de aankomende tijd uitgebreid. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om op de vestigingen Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark werkplekken beschikbaar te maken. We informeren jullie hierover zodra er meer bekend is. 

We hadden natuurlijk allemaal gehoopt dit nieuwe jaar te starten met meer versoepelingen i.p.v. een verlenging van de lockdown. Helaas is dat niet het geval en zullen wij nog even moeten volhouden. Maar net als het afgelopen jaar zullen wij ook nu hierdoorheen komen, door oog voor elkaar te blijven houden en elkaar te ondersteunen. Wij wensen onze community de energie en het doorzettingsvermogen om dit vol te houden. 

Namens het Crisis Management Team:
Elisabeth Minnemann
Hans Camps
Rajash Rawal