Lancering boek 'Innoveren met labs - hoe doe je dat?

Wat in 2017 begon als een goed idee, werd werkelijkheid. Drie jaar lang verkenden we, samen met vele partners, studenten en onderzoekers van zeven hogescholen, hoe vooral kleine ondernemers zichzelf ‘futureproof’ kunnen maken.

anja en heleen In het project Future-Proof Retail onderzochten we niet van achter de computer of in het klaslokaal, maar in ‘living labs’: in winkelgebieden en met de ondernemers zelf. De lessen en bevindingen die we uit deze wijze van onderzoeken haalden, hebben we samengevat  in het boek ‘Innoveren met labs - hoe doe je dat?’. Dit boek geeft handvatten om zelf met living labs aan de slag te gaan, of je nou een retail-centrummanager bent, of werkt vanuit een heel andere context.

Na drie jaar en 22 labs in 14 verschillende gemeenten weten we, door falen en opstaan, inmiddels heel goed wat wel en niet werkt. Hieruit hebben we drie lab-formules gedestilleerd die bewezen werken. Ook hebben we verschillende tools ontwikkeld die men kan inzetten bij het opzetten en ‘runnen’ van een lokaal lab. En daar kan iedereen nu gebruik van maken!

Want in alle onzekerheid van ondernemen nu, weten we één ding zeker:  in tijden van grote veranderingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld digitalisering, globalisering of pandemieën, is het essentieel dat je als ondernemer continu blijft leren, en dat je dat als gemeente faciliteert en versterkt. Dit boek gaat daarbij helpen.

Lees hier meer over het boek en hoe te bestellen.