German Desk ondersteunt MKB bij zakendoen in Duitsland

Welke ondersteuning hebben Haagse MKB’ers nodig bij hun ambitie om zaken te doen in Duitsland?

German Desk

 De German Desk is partner van de gemeente Den Haag in de nieuwe MKB-deal Internationaal Ondernemen en gaat zo Haagse ondernemers helpen die de stap over de grens wagen. De German Desk fungeert vanuit de opleiding European Studies en het lectoraat Changing Role of Europe (CREU) als kennismakelaar voor Duitsland gerelateerde studieopdrachten, stages en praktijkervaring.

De MKB-deal Internationaal Ondernemen is een van 13 nieuwe MKB-deals voor regionale versterking van het MKB. Omdat Duitsland voor veel MKB-bedrijven de belangrijkste exportmarkt vormt, gaat de MKB-deal zich in eerste instantie op ons buurland richten. Doel is het bouwen van netwerken en platforms om kennis, contacten en praktijkervaring te delen. Studenten en medewerkers van de Haagse Hogeschool ondersteunen vanuit de German Desk ondernemers in het zakendoen en de marktentree in Duitsland. Binnen de deal werkt de gemeente ook samen met VNO-NCW, InnovationQuarter, The Hague Security Delta en The Hague Business Agency.

De German Desk komt voort uit het project Zukunft Deutschland, dat sinds 2006 wordt aangeboden binnen European Studies, in samenwerking met het lectoraat CREU. De desk wil als kennismakelaar regionale werkveldopdrachten over en in Duitsland genereren binnen de hele Haagse Hogeschool en binnen het omvangrijke Duitslandnetwerk dat sinds 2006 bij Zukunft Deutschland is opgebouwd.

Wil je meer informatie over Duitsland gerelateerde werkveldopdrachten of samenwerken met de German Desk? Sluit je aan bij onze LinkedIn-pagina of neem contact op via: Germandesk@hhs.nl.