Studenten helpen studiekiezers in coronatijd

Barto Nijs, student Ondernemerschap en Retail management runt samen met Jeroen, Diederik en Maxime het platform kiezeninquarantaine.nl.

2104 KiezenInQuarantaine shutterstock_1686878566 (1) Barto: “De juiste studiekeuze maken is enorm belangrijk! Dat is op dit moment helaas moeilijker door corona. De fysieke open dag en meeloopdagen zijn vervallen. Dit maakt het lastig voor aankomende studenten om zich te oriënteren op hun studiekeuze. Gelukkig zijn er veel studenten bereid om hun kennis en ervaringen te delen!”

Hoe werkt het dan? Als aankomende student kan je op dit platform in contact komen met studenten die je vrijwillig willen helpen bij het maken van een studiekeuze.

Heel simpel: vul de vragenlijst in, je wordt gekoppeld aan de juiste student en samen bespreken jullie je studiekeuze.

“Ondernemen doe ik graag, vandaar dat ik kiezeninquarantaine.nl zo leuk vindt. Een initiatief dat is opgericht om aankomende studenten te helpen in deze moeilijke tijd. Vorig jaar kwam er op social media een golf aan berichten voorbij waar studenten hun hulp aanboden om aankomende studenten te helpen bij het maken van een studiekeuze (#studiekeuze). Het werd meteen duidelijk dat er bij zowel de bestaande studenten als de aankomende studenten veel animo is om met anderen te praten over studie in tijden van social distancing. Op dit moment vertegenwoordigen wij al 400 studies op HBO en WO niveau en in totaal zijn er nu 1670 studies waarvoor je je kan aanmelden op de website.”