Co-creatie in de gymles

Gymdocenten staan bekend om hun vindingrijkheid en zijn kampioen oplossingsgericht denken. Ze geven les aan steeds wisselende groepen leerlingen met verschillende niveaus en behoeften én moeten werken met de (on)mogelijkheden van de lesomgeving en beschikbaar materiaal. Ze hoeven dat niet alleen te doen: leerlingen kunnen meedenken en zelf aantrekkelijke en vernieuwende sport- en spelactiviteiten ontwerpen. Maar hoe doe je dat?

Co-creatie in de gymles In het project ‘Co-design with kids’ worden praktische handvatten ontwikkeld en getest. Het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende omgeving werkt mee aan dit project. In het magazine Lichamelijke Opvoeding verscheen een artikel over het project met onder andere een aantal praktische tips en een literatuurlijst.

Download het artikel ‘Co-creatie in de gymles’