Ben jij geïnteresseerd in financiële markten en wil je graag meer leren over de huidige bankencrisis? Ben je benieuwd naar de invloed van deze ontwikkelingen op de wereld van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, en publieke digitale munten (Central Bank Digital Currencies of CBDC) zoals de digitale euro? Dan is deze sessie voor jou!

Tijdens de sessie zal lector New Finance Martijn van der Linden je alles vertellen over de oorzaak van de huidige bankencrisis. We zullen inzoomen op de situatie rondom de Sillicon Valley Bank, die van de Credit Suisse en andere banken. We kijken kritisch naar de reactie van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. We zullen de impact van de nieuwe geldleningen bespreken en de mogelijke gevolgen voor de wereldwijde economie en financiële markten analyseren.

We zullen ook de rol van cryptocurrencies en de kansen van CBDC’s bespreken in deze ontwikkelingen. Wat betekent de bankencrisis voor de acceptatie en adoptie van cryptocurrencies? Bieden CBDC’s een kans? En welke rol spelen deze digitale valuta's in de toekomst van de financiële sector?

Als jij op zoek bent naar antwoorden op deze vragen en meer wilt leren over de huidige bankencrisis en de impact op de financiële sector en de wereld van digitale munten, dan is deze sessie echt iets voor jou. Schrijf je nu in en mis deze unieke kans niet!

Meld je aan!

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer