Zorg en welzijn ondergaan de komende jaren een grote verandering. Technologische ontwikkelingen, mensen die met chronische aandoeningen steeds ouder worden en het toenemende tekort aan personeel, hebben als gevolg dat de gezondheidszorg anders moet worden georganiseerd. Maar wat betekent dit voor de samenwerking van jou met jouw collega’s en voor de relatie met de patiënt? Digitale zorg waar het kan, en fysiek waar het moet. Hoe pak je dit aan als zorgverlener?

Yvonne van Zaalen is sinds 1 december 2021 lector Relationele Zorg, onderdeel van het kenniscentrum Health Innovation. Het lectoraat zet zich in om de relaties in de gezondheidszorg te verbeteren en breder op de agenda te zetten. Hiervoor werkt het lectoraat samen met een scala van professionals, zorginstellingen, ontwerpers, bedrijven en het onderwijs. Tijdens haar intreerede op 30 januari 2023 presenteert Yvonne, samen met haar kenniskringleden, de onderzoeksthema’s en ambities van het lectoraat. Ook gaan zij in gesprek met zorgprofessionals en patiënten over de digitalisering van de zorg: wat betekent dit voor hen en welke kansen en uitdagingen brengt het met zich mee?

We zien u graag op 30 januari, bent u erbij? Aanmelden kan via deze link.

Programma

14.00 uur Inloop

14.30 uur Opening door dagvoorzitter Philip van der Wees, hoogleraar Paramedie, RadboudUMC

14.45 uur Elisabeth Minneman, Voorzitter College van Bestuur HHs: Integratie van praktijkgericht onderzoek en onderwijs

14.55 uur Son Burgers - Geerinckx, faculteitsdirecteur GVS: Urgentie van relationele zorg binnen de opleidingen van GVS

15.05 uur Joba van den Berg, Tweede Kamerlid: Veranderingen in de zorg vanuit beleidsperspectief

15.20 uur Persoonlijk sociaal netwerk (Mentimeter)

15.25 uur Video: Wat voor patiënt ben jij?

15.35 uur Pauze

15.50 uur Paneldiscussie tussen patiënten en zorgprofessionals: Hoe maken we de zorg passend?

16.20 uur Nicole Menke, opgavemanager van de stad Den Haag, Michel Tactor, iZi-ervaarwoning ambassadeur en vrijwilliger bij Voorall en Wim Baanen, iZi-ervaarwoning ambassadeur: Rol van de gemeente binnen positieve gezondheid en de inzet van passende technologie

16.35 uur Lectorale rede Yvonne van Zaalen, lector Relationele Zorg: Ik wil er voor je zijn!

17.20 uur Afsluiting en officiële installatie als lector

17.30 uur Borrel