Van 10 tot 12 oktober zal het Systemic Design Expertise Network (ESC) samen met Pakhuis de Zwijger en de Systemic Design Association de Amsterdam Hub van de Relating Systems and Design Thinking-conferentie organiseren in Pakhuis de Zwijger. In het programma van drie dagen zullen een reeks keynotes, workshops en reflexieve oefeningen het opkomende concept van systemisch co-design verder verkennen en verkennen.

Bestel je tickets

*10% early bird tickets tot augustus 

Dit jaar wordt de RSD een samenwerking tussen 12 universiteiten over de hele wereld, zodat lokale hubs over de continenten kunnen worden gehost. Dit stelt deelnemers in staat om deel te nemen aan een hub zonder de halve wereld over te vliegen. We zijn trots als netwerk om samen te werken met Georgetown University, die optreedt als hoofdorganisator van de RSD12.

Het wereldwijde thema van de RSD12-conferentie is 'Emergence in Entanglement', en in Amsterdam hebben we een programma samengesteld vol met voorbeelden, verhalen en onderzoek gebaseerd op de vraag hoe we systemische veranderingen en transitie kunnen navigeren. Dit doen we door vier maatschappelijke transitie-uitdagingen te verkennen: de duurzame en circulaire samenleving, een gezonde en vitale bevolking, een veilige en rechtvaardige digitale wereld, en onderwijs in tijden van transitie. Rond elk thema zullen er keynotes, workshops en presentaties plaatsvinden in plenaire en parallelle sessies.


"We zouden de RSD niet hebben kunnen organiseren als een enkele hogeschool. de RSD 12 amsterdam toont de kracht van esc en stelt ons in staat om grotere en complexere projecten aan te pakken als een consortium." 

- Wina smeenk, hoogleraar ontwerp voor maatschappelijke impact en voorzitter van ESC.

Programma

Elke halve dag is gewijd aan een van de vier maatschappelijke transitie-uitdagingen of systemen. Het volledige programma wordt beschikbaar gesteld op de website van Pakhuis de Zwijger:  https://dezwijger.nl/p rogramma/rsd12-hub-conference


Elke sessie heeft een vergelijkbare structuur:

  • Een keynote, panel of talkshow-formaat
  • 5-6 parallelle workshops om uit te kiezen
  • Gezamenlijke reflectie en afsluiting


Op de derde dag zullen we de conferentie reflecteren tijdens een reflexieve boswandeling. We vertrekken vanuit Amsterdam naar een plek in de prachtige Nederlandse natuur. Tijdens de drie uur durende wandeling krijg je de kans om nieuwe verbindingen te leggen en inzichten te verdiepen. Dit doen we door middel van goede gesprekken, stille reflecties en verschillende systemische opdrachten. Er wordt een picknick verzorgd.

Dinsdag 10 oktober: Focus op de duurzame en circulaire samenleving en een gezonde en vitale bevolking
Woensdag 11 oktober: Focus op een veilige en rechtvaardige digitale wereld en onderwijs in tijden van transitie(s)
Donderdag 12 oktober: Focus op diepgang en reflectie

Fringe-programmering

Op dinsdagavond (10 oktober) en woensdagavond (11 oktober) zullen er boekpresentaties zijn van nieuwe boeken van ESC-partners Wina Smeenk over Societal Co-Design en Bas van den Berg over Regenerative Educating in Times of Transitions. De boekpresentaties zijn gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zorg er dus voor dat je je op tijd registreert!

Let op: dit zijn aparte reserveringen van de RSD-conferentie.
Let op: het fringe-programma op 11 oktober en het boek zullen in het Nederlands zijn, de andere activiteiten Engeltalig

Eerdere bijdragen aan de RSD-conferentie door ESC-partners:

Wina Smeenk: https://rsdsymposium.org/a-systemic-co-design-iceberg/

Remko van der Lugt: https://rsdsymposium.org/behaviour-change-co-design-case-study/

Katinka Bergema en Christine De Lille: https://rsdsymposium.org/scaling-up-from-labs-to-systemic-change/

Anja Overdiek en Katinka Bergema: https://rsdsymposium.org/framing-a-process-model-design-impact/