Ieder jaar reikt de Liga voor de Rechten van de Mens de Clara Meijer-Wichmann penning uit aan een persoon of groep die zich in Nederland op een bijzondere wijze hard gemaakt heeft voor de mensenrechten. Want ook in Nederland zijn mensenrechten niet vanzelfsprekend. Daar is de toeslagenaffaire een voorbeeld van.

In 2022 is de penning toegekend aan Chermaine Leysner, Renske Leijten en Pieter Omtzigt. Hun enorme inzet in het bestrijden van de aantasting van de fundamentele rechten van gebruikers van de kinderopvangtoeslag, was hiervoor de aanleiding.

Op 30 oktober 2022 werd de penning al uitgereikt aan Renske Leijten en Pieter Omtzigt (lees hier het verslag daarvan). Helaas was Chermaine Leysner, als vertegenwoordiger van alle ouders die strijden voor hun rechten, op dat moment verhinderd door ziekte. Op 30 maart zetten we haar alsnog in het zonnetje en reiken haar de penning uit tijdens een tweede evenement. Renske Leijten en Pieter Omtzigt, beiden lid van de Tweede Kamer, zullen hierbij ook aanwezig zijn.

Dit evenement is een samenwerking tussen de Liga voor de Rechten van de Mens, Faith in Human Rights, studievereniging Trinitas en kenniscentrum Global and Inclusive Learning.

Programma

16.00 – 16.45 Uitreiking van de Clara Meijer-Wichmann penning
met gelegenheid tot stellen van vragen aan
Chermaine, Renske en Pieter
16.45 – 17.00 Voordracht spoken word artiest
17.00 – 17.30 Vraaggesprek met Akram Achahboun,
jongerenambassadeur van Amnesty International
én student ICT aan De Haagse,
gemodereerd door een student van studievereniging Trinitas
Vanaf 17.30 Napraten tijdens borrel

Wees erbij

Wil je aanwezig zijn bij deze feestelijke gebeurtenis? En het gesprek aangaan over mensenrechten? Je bent van harte welkom.

Laat even weten dat je komt via het aanmeldformulier.
 

logos Rechten van de Mens