"Wie kan ons beter leren hoe je duurzaam ontwerpt, dan de natuur zelf na miljarden jaren evolutie?’’ Met deze boodschap inspireert docent-onderzoeker Dr. ir. Laura Lee Stevens al haar Biomimicry studenten. En de boodschap kwam duidelijk aan zagen we op donderdag 16 mei toen ze hun eigen ontwerpen presenteerden tijdens de zeer geslaagde IDE (Industrial design engineering) Expo.

Binnen Biomimicry leren studenten hoe ze de ontdekte biologische strategie omzetten naar ontwerpprincipes en hoe je dit doorvertaalt naar een innovatieve ontwerpoplossing. Eigenlijk is de natuur dus een docent met 3,8 miljard jaar aan ervaring. 

‘’Door jarenlang onderzoek en integratie in het curriculum staat er nu een programma waar we trots op zijn’’, vertelt Laura. ‘’Qua organisatie en doorstroming zie ik nog verbeterpunten, maar het materiaal bewees zich dit jaar opnieuw. De natuur wijst ons de weg. Door haar strategieën te ontdekken, te begrijpen en toe te passen in onze ontwerpen, vinden studenten antwoorden op vragen terwijl ze verliefd worden op de biologische organismen die ze hebben onderzocht.’’ 

Bekijk de bijbehorende video hier.