In mei 2022 is het De Maand van Regenerative Education. Dat betekent dat we de hele maand interessante kennis delen over dit onderwerp. Dat doen we met interviews en artikelen (hou onze sociale media vooral in de gaten), maar ook met evenementen. Kijk hieronder welke evenementen er op dit moment gepland zijn.

9 mei: Hoe kunnen onderzoekers en onderwijzers duurzaamheidstransities beïnvloeden?

 

Digitale lunchbijeenkomst, 12.00 uur – 13.30 uur

Meepraten? Via deze Teams-link kom je direct in de bijeenkomst.

Op welke manier en in hoeverre kan designonderzoek en onderwijs bijdragen aan systematische veranderingen? In deze paneldiscussie focussen we op de sociaal technische transformaties die nodig zijn om een duurzame en regeneratieve samenleving te realiseren. Welke stappen worden er al gezet in living labs en wie merkt het effect hiervan op welk niveau? Wat is er nodig om te kunnen reflecteren en leren van elkaar bevindingen? We geven in deze lunchsessie verschillende voorbeelden en bespreken welke stappen er gezet kunnen worden.

Programma

  • Dr. İdil Gaziulusoy, Assistant Professor of Sustainable Design bij Aalto University (mede-auteur van het boek “Design for Sustainability: A Multi-level Framework from Products to Socio-technical Systems”, Routledge, 2020)
  • Dr. Christine De Lille, Professor Innovation Networks bij De Haagse Hogeschool en Director Amsterdam Campus Northumbria University
  • Jan Ferrer i Picó, Master student Advanced Studies in Design bij Universitat Polytècnica de Catalunya, studeert af met Mission Zero met een evaluatie van living lab impact
  • Moderator: Dr. Anja Overdiek, Associate Professor bij Mission Zero, De Haagse Hogeschool