Building a better world

De HHs zet studenten in hun kracht om de wereld waarin zij leven te veranderen en te verbeteren. Daarom bieden we 6 studenten de prachtige kans om deel te nemen aan de One Young World (OYW) summit in Den Haag door het sponsoren van de toegangskaart (ter waarde van € 3.250).

Heb jij plannen om de wereld te verbeteren? Wil jij in contact komen met jongeren vanuit de hele wereld die net als jij een verschil willen maken? Grijp dan je kans om zelf naar deze topconferentie te gaan. De 9e editie van deze summit vindt plaats van woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 20 oktober.

Fady Mikhail, tweedejaars student Bedrijfseconomie, was vorig jaar bij de summit in Bogota (Colombia).

“Het was een heel bijzondere en indrukwekkende ervaring. Natuurlijk is het leuk en inspirerend om bekende mensen te zien zoals Kofi Annan en Bob Geldof. Maar vooral de verhalen van de delegates maakten indruk. Ik ontmoette bijvoorbeeld een jongen uit Rwanda die beide ouders verloor tijdens de burgeroorlog en moest vluchten voor het geweld. Nu helpt hij andere jongeren die dezelfde traumatische ervaring hebben. Het hoeft dus niet altijd zo huge te zijn wat je doet om de wereld beter te maken. In je eigen wijk of community kun je het verschil ook maken.”

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je wilt je inzetten om de wereld, samen met anderen, beter te maken
 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar 
 • Je studeert in het studiejaar 2018/2019 aan De HHS
 • Je bent van 17 oktober tot en met 20 oktober fulltime beschikbaar voor deelname aan de summit
 • Je spreekt goed Engels
 • Je hebt goede netwerk- en communicatieskills
 • Je bent bereid om voor, tijdens en na de summit je plannen en ervaringen te delen met studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool.

Wat houdt een gesponsored ticket in?

 • Gratis toegang tot de summit
 • Alle summit handouts en support material
 • Reis- en verblijfskosten worden niet vergoed
 • De waarde van een ticket is 3.250 euro

Hoe doe je mee?

 • Maak een presentatie van jouw plannen om de wereld beter te maken. Richt je daarbij op een van de vijf thema’s van de summit (education, health, environment, human rights en poverty alleviation). Heb je inspiratie nodig? Kijk dan onderaan deze pagina.
 • Je kunt zelf kiezen in welke vorm je je plannen aanbiedt. Bijvoorbeeld: een essay (in het Engels, maximaal 300 woorden), een video (in het Engels, maximaal 3 minuten), een gedicht (in het Engels, maximaal 300 woorden), een collage, schilderij of foto met een toelichting (in het Engels, maximaal 100 woorden).
 • Lever je presentatie uiterlijk maandag 3 september om 12.00 uur in. Vul hiervoor het formulier en upload je bijdrage. Vergeet niet om op het formulier aan te geven (in maximaal 150 woorden) waarom jij gekozen moet worden als 1 van de 6 HHS-delegates. Is je presentatie niet digitaal? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Je kunt je inzending persoonlijk langsbrengen het secretariaat van OKC (Poseidon 6.12) van maandag 27 augustus tot en met maandag 3 september uiterlijk 12.00.

Hoe gaan we selecteren?

Op maandag 3 september vindt de eerste selectie plaats door een team van studenten, docenten en communicatiespecialisten. Alleen inzendingen die tijdig en volledig zijn aangeleverd, worden behandeld. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, inhoud/argumentatie en aansluiting op 1 van de 5 thema’s van de OYW-summit.

Er worden maximaal 12 kandidaten uitgenodigd voor een tweede ronde op maandag 10 September van 15.00 tot 17.00. In de tweede ronde geef je een pitch van maximaal 3 minuten in het Engels.

 • Vertel welk probleem je aan wilt pakken en hoe je dat wilt doen. 
 • Geef ook aan waarom de jury jou moet uitkiezen. 
 • Je kunt geen gebruikmaken van AV-middelen bij je pitch.

De pitches worden beoordeeld op inhoud/argumentatie en presentatie. De jury maakt na afloop van de tweede ronde de winnaars bekend. Alle andere kandidaten krijgen een uitnodiging voor het community-diner. Dit is een diner op vrijdag 19 oktober voor 100 studenten van De Haagse en 100 deelnemers van de OYW-summit.

In de week voorafgaand aan de summit is er een kennismakingsbijeenkomst voor de 6 HHs-delegates. Je ontmoet dan 3 OYW-Ambassadors die aan De HHs studeren en ook naar de summit gaan. Ook krijg je een spoedcursus netwerken en interculturele communicatie.

Inspiratie nodig?

Op de website van OYW vind je informatie over de summit in Den Haag. Lees meer over het programma en de internationale sprekers zoals Unilever CEO Paul Polman, mensenrechtenadvocaat Amal Clooney en para-olympisch kampioen Bibian Mentel.

Ook vind je hier meer informatie over de 5 thema’s die tijdens de summit centraal staan en kun je lezen wat de impact van de vorige summits was.

Bekijk op YouTube een filmpje met de higlights van de summit van vorig jaar in Bogota (Colombia).

Benieuwd naar de ervaringen van Nederlandse deelnemers? Bekijk dan het filmpje van 5 Haagse jongeren die vorig jaar naar de summit in Colombia gingen of ga naar de website van OYW gemeente Den Haag.

Contact

One Young World @ De Haagse Hogeschool

oneyoungworld@hhs.nl

Meld je nu aan! Grijp je kans om deel te worden van een internationaal netwerk met jongeren die zich, net als jij, inzetten voor een betere wereld. Meld je nu aan als delegate van De Haagse en maak kans op 1 van de 6 toegangskaarten.