Sportcampus Zuiderpark

Foto: Valerie Kuypers, Sportcampus Zuiderpark

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark bouwde De Haagse de afgelopen jaren samen met de gemeente Den Haag en ROC Mondriaan aan een nieuw centrum voor sport, bewegen en onderwijs: Sportcampus Zuiderpark. Een sportcomplex waarbij kennis op het gebied van bewegen en topaccommodaties voor sport bij elkaar komen.

Nieuwe onderkomen HALO, Sportkunde en International Sport Management

Sportcampus Zuiderpark is met ingang van september 2017 het nieuwe onderkomen van de HALO (opleiding leraar lichamelijke opvoeding), Sportkunde en International Sport Management. Deze opleidingen zijn tot die tijd gevestigd op de Laan van Poot. Ook ROC Mondriaan sluit aan met de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen. Het sportcomplex biedt uiteindelijk plek voor zo’n 1500 studenten.

Bekijk het Sportcampus Zuiderpark

Sportieve impuls door onderzoek

Een sportief signaal geven naar de omliggende (kracht)wijken, ook dat is het doel van Sportcampus Zuiderpark. Door studentenprojecten (Teamplayers noemen we dat) worden bewoners in de omliggende wijken gemotiveerd meer te sporten en te bewegen. Daarnaast gaat De Haagse onderzoek doen hoe de bewegingsarmoede van wijkbewoners kan worden aangepakt met gunstig effect op de gezondheid. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de behoeftes van gehandicaptensport en topsport. De Haagse werkt hierbij samen met de TU Delft, de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Sophia Revalidatie. De ambitie is om op termijn met deze partners ook masteropleidingen aan te bieden.

Ontwerp Sportcampus Zuiderpark

Sportcampus Zuiderpark heeft een topsporthal waar 3500 bezoekers in kunnen. Verder telt het nieuwe complex vier gymzalen, een danszaal, een dojo en twaalf collegezalen/praktijkruimtes/instructieruimtes. Daarnaast is er een beachsporthal met zes velden voor beachvolleybal en één voor beachsoccer. Een turnhal en een breedtesporthal  maken Sportcampus Zuiderpark indoor compleet. Buiten zijn er voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld en een beachcourt.

FaulknersBrowns Architects uit het Engelse Newcastle-upon-Tyne maakten het iconische ontwerp. Ballast Nedam en Kuijpers Installatie realiseerden, onder de naam TeamSport Zuiderpark VOF, Sportcampus Zuiderpark.

Kijk op http://sportcampuszuiderpark.nl voor meer informatie.

Sportcampus Zuiderpark in beeld

Bekijk de dronebeelden van de Sportcampus

Facebook Sportcampus Zuiderpark Volg ons!

De Haagse Hogeschool Sportcampus Zuiderpark

070 – 305 2101 (Receptie)

Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22,

2533 SR Den Haag