Sportcampus Zuiderpark

Sportcampus Zuiderpark 1Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark bouwt De Haagse samen met de gemeente Den Haag en ROC Mondriaan aan een nieuw centrum voor sport, bewegen en onderwijs: Sportcampus Zuiderpark. Een sportcomplex waarbij kennis op het gebied van bewegen en topaccommodaties voor sport bij elkaar komen.

Nieuwe onderkomen HALO en Sportmanagement

Sportcampus Zuiderpark wordt het nieuwe onderkomen van de HALO (opleiding leraar lichamelijke opvoeding) en Sportmanagement. Deze opleidingen zijn nu nog gevestigd op de Laan van Poot. Ook ROC Mondriaan sluit aan met de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen. Het sportcomplex biedt uiteindelijk plek voor 1500 studenten.

Bekijk het Sportcampus Zuiderpark

Sportieve impuls door onderzoek

Een sportief signaal geven naar de omliggende (kracht)wijken, ook dat is het doel van Sportcampus Zuiderpark. Door studentenprojecten (Teamplayers noemen we dat) worden bewoners in de omliggende wijken gemotiveerd meer te sporten en te bewegen. Daarnaast gaat De Haagse onderzoek doen hoe de bewegingsarmoede van wijkbewoners kan worden aangepakt met gunstig effect op de gezondheid. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de behoeftes van gehandicaptensport en topsport. De Haagse werkt hierbij samen met de TU Delft, de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Sophia Revalidatie. De ambitie is om op termijn met deze partners ook masteropleidingen aan te bieden.

Ontwerp Sportcampus Zuiderpark

In het gebouw komt een topsporthal waar 3500 bezoekers in kunnen. Verder telt het nieuwe complex drie gymzalen, een danszaal en twaalf collegezalen. Daarnaast is er een beachsporthal met zes velden voor beachvolleybal en één voor beachsoccer. Een turnhal en nog eens twee hallen voor amateursport maken Sportcampus Zuiderpark indoor compleet. Buiten worden acht voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld en een beachcourt aangelegd. In totaal kost Sportcampus Zuiderpark 73 miljoen euro. De gemeente Den Haag betaalt 52 miljoen en De Haagse Hogeschool investeert 21 miljoen euro in het complex.

FaulknersBrowns Architects uit het Engelse Newcastle-upon-Tyne maakten het iconische ontwerp. Ballast Nedam en Kuijpers Installatie realiseren, onder de naam TeamSport Zuiderpark VOF, Sportcampus Zuiderpark.

Bekijk voor meer bouwinformatie de site van de Gemeente Den Haag.

Sportcampus Zuiderpark in beeld

Bekijk de dronebeelden van de Sportcampus

Facebook Sportcampus Zuiderpark Volg ons!

De Haagse Hogeschool Sportcampus Zuiderpark

Johanna Westerdijkplein 115