Taskforce Diversiteit en Inclusiviteit

De Haagse is een van de meest diverse hogescholen van Nederland. Inclusief onderwijs is een belangrijke kernwaarde van De Haagse. Toch valt er ook nog veel te verbeteren. De Taskforce Diversiteit en Inclusie draagt bij aan het ontwikkelen van een inclusieve leer- en werkomgeving.

We willen als hogeschool onze studenten bagage meegeven zodat ze zich tot betrokken burgers en professionals ontwikkelen in een samenleving waarin diversiteit en inclusie de norm is”, aldus Ercan Büyükçifçi, hogeschooldocent aan de opleiding Facility Management en sinds maart dit jaar projectleider Inclusief Onderwijs bij de Taskforce Diversiteit en Inclusie.

Traineeprogramma

Een traineeprogramma leidt jonge professionals met een migratieachtergrond op tot hogeschooldocent. Sinds november volgen 17 trainees het tweejarig programma. Hiermee is de doelgroep een rolmodel in de klas. “Docenten met een migratieachtergrond zijn ondervertegenwoordigd op De Haagse, zeker als je kijkt naar onze studenten”, aldus Dieuwke de Boer, lid van de taskforce. “Met het programma trekken we prachtige talenten aan. Zij zijn super gekwalificeerd en we kunnen als hogeschool veel van hen leren. Onze trainees verdienen een bredere blik dan alleen het label ‘diversiteit’. Ze horen bij onze nieuwe generatie docenten.”

Leernetwerk

Daarnaast is vanuit de taskforce het leernetwerk Diversiteit en Inclusie opgericht. Dit leernetwerk fungeert als ontmoetingsplek voor studenten, docenten en medewerkers van De Haagse. In een online open omgeving hebben deelnemers in de zes bijeenkomsten in 2020 diverse onderwerpen besproken. De bijeenkomsten van 2021 worden nog gepland voor de maandagmiddag van 16-17 uur om de 3 weken en buiten de vakanties om. Aanmelden kan via taskforcedeni@hhs.nl.

Ercan Buyukcifci

Affiliate lid