Taskforce D&I - Team
De Haagse is een van de meest diverse hogescholen van Nederland. Inclusief onderwijs is een belangrijke kernwaarde van De Haagse. Toch valt er ook nog veel te verbeteren. De Taskforce Diversiteit en Inclusie draagt bij aan het ontwikkelen van een inclusieve leer- en werkomgeving.
Living lab developer
Assia Kraan
Assia is creatieve ‘vertaler’ tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en maatschappij met een achtergrond in mediatheorie en ICT consultancy. Voor het Kenniscentrum Health Innovation en Lectoraat Oncologische Zorg geeft zij vorm aan het Living Lab Better In Better Out. Hier wordt samengewerkt aan sneller herstel van oncologische patiënten in het Medisch centrum Antoniushove, door de leefstijl van de patient gedurende de gehele zorgketen te verbeteren. Dit doen we samen met niet alleen De Haagse Hogeschool en MHC Antoniushove, maar ook met Medical Delta, Hogeschool Rotterdam en Universitair kankercentrum Leiden-Den Haag.
Naast de aanstelling bij het kenniscentrum bemiddelt zij als regio manager Hoger Onderwijs in West Nederland tussen Rijksoverheid en ICT opleidingen & onderzoekgroepen van het Hoger onderwijs bij het programma I-Partnerschap.
Derek Land
Derek Land is docent bij Technische Natuurkunde. Hij heeft in Groningen Natuur- en sterrenkunde gestudeerd met vooral een interesse in de massaverdeling in het heelal. Na zijn afstuderen heeft hij bij TNO bij de afdeling Akoestiek onderzoek gedaan naar geluidsoverdracht, maar ook naar meetsystemen en data-analyse. In zijn huidige werkzaamheden als docent is hij actief in het snijvlak van de natuurkunde en het gebruik van de computer. Met de nadruk op de algoritmeontwikkeling en de digitalisering van het onderwijs. Deze expertises worden ook in het lectoraat ingezet bij projecten in de agritech sector en de ontwikkeling en het testen van sensoren.
Erdal Korkmaz
Erdal Korkmaz is hogeschooldocent bij de opleiding Electrotechniek en onderzoeker in het lectoraat Smart Sensors and Systems. Hij is gepromoveerd op de ontwikkeling van een efficiënte methode om de verstrooiing aan perfect-geleidende voorwerpen numeriek te berekenen aan de Technische Universiteit Delft, dat gefinancierd is door TNO om nabijheidsbuizen te kunnen modelleren. Hij is PostDoc onderzoeker aan de TU Delft, TU Eindhoven en onderzoeker bij TNO geweest. Daarna heeft hij meer dan een decennium in Turkije als universitair docent en bij TUBITAK als parttime senior onderzoeker gewerkt, een eigen onderzoeksgroep opgericht en leidde hij verschillende onderzoeksprojecten. Sinds 2016 is hij weer werkzaam in Nederland in hoger onderwijs en vanaf september 2020 bij De Haagse Hogeschool. Zijn onderzoek richt zich momenteel op het ontwikkelen van slimme sensoren om bepaalde soorten kanker eenvoudig te detecteren. Daarnaast is hij betrokken bij een onderzoek om blootstelling aan elektromagnetische straling te kunnen meten en monitoren. Zijn expertise is computational electromagnetics, antennas and microwave engineering
Alieh Alipour
Francis Hollander-Kraaijeveld
Mijn naam is Francis Hollander-Kraaijeveld. Sinds februari 2021 ben ik gestart als docent bij de opleiding Voeding & Diëtetiek van De Haagse Hogeschool. Deze opleiding tot diëtist heb ik hier zelf ook gevolgd. Mijn 4e jaars paramedische stage heb ik gedaan in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en na afronding mocht ik direct aan de slag als beginnend diëtist. In de vele jaren erna heb ik mij verder ontwikkeld en geschoold. De afgelopen 5 jaar heb ik mij mede beziggehouden met onderzoek betreffende uitdagingen in voedingsbeleid bij volwassen patiënten met cystic fibrosis voor en na longtransplantatie. Dit heeft geleid tot mijn promotie in juli 2020 aan de Universiteit van Utrecht. Mijn ambitie is om kennis en kunde op gebied van voeding en diëtetiek te delen en niets leuker dan dit ook via de opleiding te mogen doen. Hiermee draag ik graag bij aan de ontwikkeling van diëtisten die na afronding van hun opleiding met enthousiasme het werkveld in gaan!
dr. Nicole van Deursen
Daniel van Leeuwen
Ik ben Daniel van Leeuwen, Ik heb de academie lichamelijke opvoeding afgerond en aansluitend bewegingswetenschappen gestudeerd. In 2013 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van artrose op functioneren bij ouderen. Ik werk voor 1 dag in week bij het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving en voor 3 dagen per week bij de opleiding Bewegingstechnologie. Binnen het lectoraat richt ik mij op het bevorderen een actieve leefstijl en motorische vaardigheden bij kinderen. Dit doe ik samen met het bedrijf Springlab en werk ik voornamelijk aan het (door)ontwikkelen en onderzoeken van ‘de Beweegvloer’. Hierbij wordt gekeken naar het gebruik van een interactieve vloer om jonge kinderen meer in beweging te brengen.
Kim Braun
Kim studeerde Voeding en Dietetiek aan de Haagse Hogeschool en behaalde daarna een master in Health Sciences aan de VU Amsterdam. Hierna promoveerde ze bij het Erasmus MC (EMC) waar ze onderzoek deed naar voeding en cardiometabole gezondheid over de gehele levensloop. Tijdens haar promotietraject werkte Kim een half jaar als gastwetenschapper bij de afdeling Nutrition van de Harvard School of Public Health en behaalde een master Epidemiologie aan de Netherlands Institute of Health Sciences (NIHES). Na het behalen van haar PhD heeft Kim twee jaar als postdoctoraal onderzoeker gewerkt bij het EMC in de Voeding en Leefstijl groep van de afdeling Epidemiologie. Kim verzorgt onderwijs in het semester Global Citizenship, Food and Health. Naast haar werk zet ze zich graag in voor communicatie van voedingswetenschap en het verbinden van professionals in voeding, onder andere door haar rol als bestuurslid van Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) en als alumni van het European Nutrition Leadership Platform.
Katinka Bos
Wereldburgerschap in de transformerende gebouwde omgeving
Katinka Bos is docent en coördinator van de leerlijn Professionele & Interpersoonlijke vaardigheden binnen het opleidingscluster Built Environment (BE). Het BE domein is de door de mens gebouwde omgeving, zoals gebouwen, infrastructuur, waterkeringen, energienetwerken en watervoorzieningen.
De gebouwde omgeving is een uitdagend en intrigerend domein – vol complexe vraagstukken, integrale processen, met een afnemende rol van de overheid en een grote variëteit aan stakeholders. Doordat deze vragenstukken niet enkel een technische maar ook sociale, economische en ecologische dimensie omvatten, moeten ingenieurs binnen de BE naast technische kennis steeds meer kunnen bouwen op bredere vaardigheden. De ‘moderne BE-professional’ wordt beschreven als ‘een belangrijke ruggengraat in de maatschappij’ en ‘een maatschappelijk betrokken professional’. Vraagstukken en ontwikkelingen staan zelden op zichzelf. Ze voltrekken zich op wereldschaal met uitwerkingen op lokaal niveau. Deze globale dimensie is daarom een essentieel aspect in de wijze waarop de BE-professional invulling geeft aan de eigen rol als maatschappelijk betrokken professional. Studenten bewustmaken en voorbereiden op deze rol is een belangrijke taak van ons onderwijs. De integratie is echter niet knip-en-klaar. In haar onderzoek werkt Katinka Bos naar conceptualisatie en implementatie van Wereldburgerschap binnen het BE-onderwijs. Dit doet ze in samenwerking met docenten, studenten en het bedrijfsleven in de domeinen: civiele techniek, bouwkunde en ruimtelijke ontwikkeling.
Dennis Petri
Hector Lara
Burak Fici
De historische, sociaal-politieke en religieuze vragen die onze samenleving vormen, hebben me altijd geïntrigeerd. Ik ben er sterk van overtuigd dat het opdoen en delen van kwalitatieve kennis, lessen trekken uit de geschiedenis en vragen vanuit meerdere perspectieven benaderen, de oplossing kan zijn voor veel dilemma's waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd. Met dat in gedachten heb ik Midden-Oostenstudies (Research MA, Cum Laude) gestudeerd aan de Universiteit Leiden met de ambitie om historicus, onderzoeker en docent te worden. Tijdens en na mijn studie werkte ik als assistent aan de Universiteit Leiden, organiseerde ik wetenschappelijke conferenties en verzorgde ik gastcolleges. Als freelancevertaler deed ik journalistieke en politieke analyses. Hoewel ik me voornamelijk richt op de politiek en geschiedenis van het Midden-Oosten, heb ik een interdisciplinaire, vergelijkende en meertalige instelling en heb ik ook expertise in Latijns-Amerika.
Roya Varjavandi
In mijn hart ben ik een levenslange student met een passie voor empowerment van jongeren en sociale transformatie. Ik krijg veel energie van studenten, hun diversiteit aan ideeën en ervaringen. Momenteel ben ik docent bij de opleiding International Public Management aan De Haagse Hogeschool. Mijn vakgebieden zijn onder meer globale sociologie, ethiek en interculturele communicatie. Daarnaast ben ik afdelingscoördinator Marketing en Communicatie. Nadat ik in Schotland opgroeide (mijn moeder is Schots en mijn vader komt uit Iran), begon mijn carrière in de journalistiek en radiopresentaties in Zuid-Afrika. Ik heb daar 14 jaar gewoond en ben begonnen met lesgeven nadat ik terug was gegaan naar de universiteit voor een master in vredesstudies. Ik heb in 2012/2013 in China gewerkt en sinds 2018 in Nederland. Ik heb een hobby in stand-up comedy die een aanvulling vormt op het lesgeven, want er is niets dat ik leuker vind dan studenten aan het lachen maken. Op en buiten het podium neem ik deel aan zinvolle gesprekken en draag ik bij aan collectieve acties met betrekking tot op waarden gebaseerd onderwijs, gemeenschapsopbouw, genderrechtvaardigheid, diversiteit en jeugdcultuur.
Ingrid Kouwijzer
Ingrid Kouwijzer is arts en bewegingswetenschapper en is werkzaam binnen het lectoraat Technologie voor inclusief bewegen en sport. Zij werkt, op basis van een KIEM subsidie, aan het ontwikkelen van een instelbare “meet”handbike en een trainingsmonitoring app voor beginnende handbikers met een fysieke beperking. Zij focust hiermee op belasting-belastbaarheid en optimalisatie van training(monitoring) en handbike-instellingen in het “HandbikeBattle” project. Hierbij worden jaarlijks ruim 70 oud-revalidanten met een dwarslaesie, amputatie of spierziekte klaargestoomd om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen in een handbike. Het project is een grootschalig samenwerkingsverband tussen verschillende binnenlandse en buitenlandse kennisinstellingen, MKB’s en 13 Nederlandse revalidatiecentra.
Pim Knuiman
Pim is opgeleid als inspanningsfysioloog aan de universiteit Maastricht en heeft zich gespecialiseerd in voeding, beweging en de skeletspier. Na het afronden van zijn master heeft hij meerdere jaren gewerkt als docent in het hoger onderwijs, eerst in Haarlem en later in Nijmegen. Naast zijn rol als docent is Pim plusminus 10 jaar actief geweest als fitnesstrainer en voedingscoach.
Pim promoveerde op het onderwerp eiwit en aanpassingen aan duursport aan Wageningen universiteit. Na zijn promotie heeft hij ervaring opgedaan als postdoctoraal onderzoeker aan de universiteit van Leeds in Engeland, hier heeft hij zich verdiept in de rol van inspanning bij mensen met chronisch hartfalen. Pim coördineert graag en gaat complexe uitdagingen niet uit de weg. Daarnaast is hij mensgericht ingesteld en staat open voor input van anderen. Binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek is Pim teamleider en geeft hij les over onderzoeksvaardigheden en sportvoeding.
Lector Fotonica
dr. Steven van den Berg
Steven van den Berg studeerde natuurkunde aan de Universiteit Leiden. In 2002 promoveerde hij, eveneens in Leiden, op onderzoek aan de dynamica van polymeer-gebaseerde lasers, waarbij o.a. gebruik gemaakt werd van ultrasnelle lasers. Aansluitend trad hij als research scientist in dienst bij VSL, het nationale metrologie-instituut van Nederland, waar hij in 2009 tot principal scientist werd benoemd. Gedreven door nieuwe ontwikkelingen in de natuurkunde én door vragen uit de markt richtte hij zich op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van optische meettechnieken en –opstellingen, vaak in samenwerking met nationale en internationale partners. Voorbeelden hiervan variëren van het zeer nauwkeurig meten van afstanden van tientallen meters met frequentiekamlasers tot het meten van verplaatsingen op de nanometerschaal met een Fabry-Pérot interferometer, en van het kalibreren van spectrometers voor aardobservatie tot het meten van de flikkering van LED-lampen. Optica en fotonica vormen hiermee al zo’n 25 jaar de rode draad in zijn werk. Sinds 1 januari 2021 is hij lector Fotonica bij De Haagse Hogeschool.
Sofie van Rongen
Sofie van Rongen studeerde Cognitieve en Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Maastricht. Ze ontwikkelde een bijzondere interesse in de psychologische kant van overgewicht en obesitas. Na gewerkt te hebben als psycholoog in het ziekenhuis bij de begeleiding van patiënten in het maagverkleiningstraject, startte ze met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Wageningen. Ze deed onderzoek naar psychologische processen van omgevingsinvloeden op ongezond eetgedrag. Bij de opleiding Voeding en Diëtetiek geeft Sofie les over psychologische onderwerpen en onderzoeksvaardigheden. Als docent-onderzoeker richt Sofie zich vooral op gedragsverandering; hoe kunnen bepaalde technieken op een innovatieve manier toegepast worden bij de diëtistische begeleiding van cliënten?
Lector Smart Sustainable Manufacturing
dr. ir. Jenny Coenen
Nevenfuncties
Docent Scheepvaart & Transport College Rotterdam (Master Shipping & Transport, HBO Maritieme Techniek Deeltijd)
Partner Marstrat (adviesbureau voor de maritieme industrie)