Erwin Mossel rolde als het ware het vak bedrijfsvoering in. “Ik werkte bij het bevolkingsonderzoek als HR-manager en moest een fusie realiseren. Daarna werd ik gevraagd als manager bedrijfsvoering. Ik heb veel in de praktijk geleerd, maar wilde op een gegeven moment meer diepgang. Een bredere blik ontwikkelen.” 

Die diepgang vond Erwin bij De Haagse. Eerst volgde hij de posthbo-opleiding Bedrijfskunde en Management om daarna de opleiding Master Business Administration (MBA) te volgen. “Vooral door het vak Critical Thinking werd ik bevangen. Zeer boeiende lesstof die heel goed aansluit bij de uitdagingen van deze tijd. We krijgen zo veel informatie via uiteenlopende kanalen. Dat moet je niet allemaal klakkeloos aannemen, maar kritisch naar kijken.” Het vak beviel zo goed, dat Erwin tegenwoordig vier keer per jaar avondcollege geeft aan nieuwe deeltijdstudenten. En de studie zelf legde hem geen windeieren. Na het afronden van zijn MBA solliciteerde hij succesvol naar de functie directeur van de International School in Den Haag.

“Er zit veel reflectie in de opleiding. Door discussies en het doen van groepsopdrachten zag ik wat mijn rol is in een groep. Je krijgt feedback hoe anderen naar jou kijken. Dat is soms confronterend, maar wel heel leerzaam. Door het volgen van een opleiding in een later stadium van je leven, krijg je heel wat meer bagage in je rugzak. Dat helpt je bij de volgende stap in je carrière, maar werkt ook verdiepend in je persoonlijke ontwikkeling. En dat is mooi, want niet alles draait om geld maar ook om kennis.”

 “De investering in tijd en geld is het mij dubbel en dwars waard. Ook al heb ik geen uitjes meer in het weekend omdat ik mij moet voorbereiden op de lessen, volg ik twee avonden college en lees ik alle andere avonden studieboeken, toch sta ik honderd procent achter mijn beslissing. Ik ga met plezier weer naar school en draag een warm hart uit naar De Haagse. De wijze waarop alles piekfijn is geregeld verdient een dik compliment!”