BB-8 droid 

Samenwerking

In het ET- lab (Experience Technology) werken studenten aan “coole” projecten. Een van die projecten is de BB-8 droid uit Star Wars The Force Awakens. Het project is een samenwerking tussen de Haagse Hogeschool Software Engineering, Universiteit Leiden Computer Science en de Universiteit Delft Werktuigbouwkunde. 

BB-8 als begeleider

Het is de bedoeling dat de BB-8 tijdens open dagen rondleidingen in het gebouw gaat verzorgen. Hij begeleidt de bezoekers door de gangen en zal op “key-locations” een korte presentatie/film projecteren op de muren van de lokalen. 

Duur van BB-8 droid

Het project loopt nu al bijna een jaar, maar zal nog minimaal een jaar extra nodig hebben om volledig functioneel te zijn.

Onderzoek hoort erbij

Het positieve van BB-8 droid is niet alleen de samenwerking met andere universiteiten, maar ook dat er allemaal gerelateerd onderzoek mogelijk wordt die door andere studenten van de HHS kan worden opgepakt. Het “core-team” bestaat uit vier studenten, maar via de aanverwante onderzoeken werken er in totaal meer dan tien studenten aan het project. 

Alleen al het hebben van de robot levert veel PR op voor het lab en de locatie Zoetermeer. Zorginstellingen hebben al interesse getoond in de robot om hem ook in te zetten in zorginstellingen (uiteraard met aanpassingen in de kunstmatige intelligentie).