HighTechCentre Delft

Deelnemers

Bekijk hier een lijst met onze partners

Het project

Veranderingen in de samenleving door nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering hebben gevolgen voor de arbeidsmarkt en daarmee voor de (toekomstige) werknemers. Er ontstaat vraag naar nieuwe competenties. HighTechCentreDelft investeert samen met onderwijsinstellingen en bedrijven in het opleiden van nieuwe werknemers en scholing in kader van leven lang leren voor het huidige personeel. HighTechCentreDelft koppelt de vraag van bedrijven aan de leerprogramma’s van de betrokken onderwijsinstellingen. Bedrijven leveren vraagstukken en opdrachten uit de praktijk. HTCDelft stimuleert studenten om de nieuwste technieken te gebruiken en te leren door te doen. Ze maken  daarbij gebruik van het state-of-the-art machinepark van HighTechCentreDelft en/of van de samenwerkende partners.

Het doel

Het faciliteren van een uitdagende en innovatieve leeromgeving waarin studenten optimaal voorbereid worden op de steeds veranderende technologische arbeidsmarkt.

Wat levert het op

HighTechCentreDelft (HTCDelft) toont de veelzijdige uitdagingen en binnen de techniek en vergroot daarmee de aantrekkelijkheid van technisch onderwijs. Het biedt een inspirerende leeromgeving, waar studenten en technisch personeel met de nieuwste high tech apparatuur werken. De unieke samenwerking tussen technische opleidingen, bedrijven en gemeente zorgt voor een optimale onderlinge kennis-uitwisseling en biedt zowel studenten als bedrijven een significante meerwaarde.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van HighTechCentre Delft