Hoe je aan te melden

Je wilt je aanmelden voor een opleiding voor het komende studiejaar. Heel goed! De Haagse Hogeschool heeft één instroommoment in het jaar en dat is in september. Hier lees je welke stappen je neemt voor je aanmelding en - als je aan alle eisen voldoet - de inschrijving. En wat belangrijke deadlines zijn.

Belangrijke inschrijfmomenten (zet ze in je agenda)

  
15 januari
Wil je Huidtherapie gaan studeren? Dit is een opleiding waarvoor een selectieprocedure geldt. Dan is de aanmelddeadline al 15 januari (ook DigiD vraag je in dit geval uiterlijk twee weken eerder aan!). De selectie vindt plaats op 12 februari 2019.
15 april
Uiterste datum aanvragen DigiD (bij opleidingen zonder selectie en plaatsing).
1 mei
De belangrijkste datum voor aankomende studenten. Voor de meeste studies meld je je uiterlijk op die datum aan. Voor deeltijdopleidingen (met uitzondering van Huidtherapie) en de meeste duale opleidingen (met uitzondering van HBO-Rechten, Bestuurskunde/Overheidsmanagement en Integrale Veiligheidskunde) heb je iets langer en geldt een deadline van 31 augustus als uiterste aanmelddatum.
24 - 28 juni
In deze week kom je naar de Haagse Matchingsdagen. Vooraf heb je al een voorbereidende opdracht gedaan.
31 augustus
Tot slot moet je uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan, inclusief het regelen van de betaling van je collegegeld. Doe dat zeker, anders kun je op 1 september niet starten! Meer hierover vind je op de pagina Collegegeld.

Wat voor jou de exacte deadlines zijn, hangt af van jouw nationaliteit, waar je je vooropleiding hebt gedaan en of je een Nederlandse verblijfsvergunning hebt. Wil je precies weten welke belangrijke deadlines er zijn, check dan het deadlineoverzicht. Deadline gemist? Bij de FAQ’s zie je wat je eventueel nog kunt doen.

Selectie en plaatsing

De opleiding Huidtherapie (zowel voltijd als deeltijd) kent een maximum aantal plaatsen. Na je aanmelding moet je een selectieprocedure volgen om een plekje te krijgen. Voor deze opleiding moet je je uiterlijk 15 januari aanmelden. Ook je DigiD vraag je dan dus uiterlijk twee weken eerder aan.

Na 15 januari ontvang je per e-mail meer informatie over de selectiedag op en over hoe je je hierop kunt voorbereiden. Op de selectiedag neem je deel aan verschillende toetsen en/of activiteiten. De precieze inhoud van het programma en de selectiecriteria vind je op de opleidingspagina’s van Huidtherapie voltijd en Huidtherapie deeltijd.
    
Rond 15 april ontvang je via Studielink je rangnummer. Je krijgt dan ofwel een plaats aangeboden, of je wordt op de wachtlijst gezet.

Als je op het moment van de decentrale selectie in het buitenland woont en/of werkt, kan je via een digitale selectieprocedure deelnemen. Via het aanmeldformulier voor de decentrale selectie kan je aangeven dat je de selectie digitaal wilt doorlopen. De opleiding neemt dan contact met je op over deze uitzonderlijke selectie.
Voor de opleidingen van De Haagse Hogeschool geldt dat je maximaal 3 keer een selectie mag doen. Je verbruikt een selectiepoging wanneer je na de deadline een actieve aanmelding hebt. Het maakt niet uit of je daadwerkelijk deelneemt aan de selectieprocedure.
Als jij niet voldoet aan de toelatingseisen die jouw opleiding heeft gesteld dan kan de selectiepoging ongedaan worden gemaakt. Dit betekent dat je dan geen selectiepoging verliest. Je kunt dan volgend jaar weer meedoen met de selectieprocedure. Je moet voor 1 september een verzoek hiertoe indienen.
Mocht je vragen hebben omtrent de decentrale selectie, dan kun je contact opnemen met de opleiding Huidtherapie via HDT-DS2021@hhs.nl

Stappen inschrijven studie

Voordat je je aanmeldt, check je of je aan de wettelijke toelatingseisen voldoet en de juiste vooropleiding hebt. Dit is belangrijk, want voldoe je hier niet aan, dan kom je niet voor toelating in aanmerking! Kijk hier of je aan de toelatingseisen van jouw opleiding voldoet. Ben je niet toelaatbaar en op 1 september 2021 minimaal 21 jaar? Soms kun je via een toelatingsonderzoek toch nog toegang krijgen. Meer hierover vind je op onze pagina met toelatingseisen.

 

DigiD staat voor digitale identiteit. Met een DigiD-account kun je inloggen op websites van de overheid en ook bij Studielink. Heb je geen account? Vraag het aan via www.digid.nl. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen, dus vraag ‘m op tijd aan!
Open de Studielink-website. Login met DigiD (of maak een Studielink-account aan, als je niet in Nederland woont), selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. Heb je vragen over hoe je Studielink gebruikt, kijk dan bij de Studielink VRAAGbaak. Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan sturen we je een mail met het verzoek om in ons systeem OSIRIS Aanmelding documenten over je vooropleiding te uploaden en extra informatie te verstrekken.
Studiekeuzecheck: We willen je zo goed mogelijk ondersteunen in het maken van een studiekeuze. Daarom kan je met de meeste opleidingen in een persoonlijk gesprek (face to face of telefonisch) kennismaken. Vanaf januari zullen wij je hiervoor uitnodigen en kun je laten weten of je gebruik wilt maken van deze studiekeuzecheck.
Om jouw aanmelding compleet te maken, moet je uiteraard collegegeld betalen. Dit kan in één keer of in termijnen. Dit geef je aan in Studielink.
Half juni krijg je vanzelf bericht van De Haagse Hogeschool dat je in Studielink je betaalgegevens kunt invullen.

Meer weten over de hoogte van het collegegeld of op welke manieren je kunt betalen? Kijk op de pagina met meer informatie over het collegegeld.
Vanaf half juni houden we je regelmatig op de hoogte over wat jij nog moet doen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Je kunt altijd even de status van je aanmelding checken via Studielink, bij ‘mijn opleidingen’ en ‘status’. Staat hier ‘ingeschreven’ dan is de inschrijving compleet. Zo weet je precies waar je staat. In de zomermaanden krijg je van de opleiding informatie over roosters en boeken. Toch nog niet helemaal duidelijk? Neem contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Vragen? Lees de FAQ's of neem contact op!

Heb je een deadline gemist? Wil je je tussentijds inschrijven of in een later jaar instromen? Een bewijs van inschrijving of betaling collegegeld nodig? Bij onze FAQ’s hebben we al veel vragen van toekomstige studenten beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met Centrale Studenten Inschrijving.

 

Aan een inschrijving als student bij De Haagse Hogeschool is een aantal voorwaarden verbonden. Lees ze in het Reglement In- en Uitschrijving.