Geef je studietijd extra glans met het Honours Programme

Wil jij naast je gewone hbo-opleiding graag iets extra’s? Nog meer halen uit je studietijd door in een divers team mee te denken over thema’s die er écht toe doen? Dan krijg je bij ons vanaf het tweede studiejaar de mogelijkheid om je aan te melden voor een extra programma: Honours Programme: Urban Expedition in Life Quality.

Wat is het Honours Programme?

De Haagse Hogeschool heeft het Honours Programme, Urban Expedition in Life Quality opgezet om jou de kans te geven een extra uitdaging aan te gaan naast je studie. Je kunt je opgeven nadat je je eerste studiejaar succesvol hebt afgerond. Word je toegelaten, dan werk je dertig weken lang in een internationaal team. Samen zoek je oplossingen voor problemen in de maatschappij. Dat kan van alles zijn. Denk aan de vluchtelingencrisis, eenzaamheid onder ouderen of geweld op straat. Door mee te doen aan het Honours Programme ontmoet je studenten en docenten van allerlei verschillende opleidingen waar je normaal niet mee in de klas zou zitten. Je leert beter samenwerken, kritisch denken en hoe dat nou gaat, problemen oplossen in de praktijk.

Wat ga je doen tijdens het Honours Programme?

Welke projecten je kiest, wordt niet opgelegd door school, maar bepaal je samen met je team. Vervolgens brainstorm je met docenten en experts van binnen en buiten de school over het onderwerp. Je bedenkt hoe je het vraagstuk aan gaat pakken, wat je daarvoor nodig hebt en met wie je daarvoor contact op moet nemen. De hogeschool zorgt dat de kaders helder zijn en ondersteunt je in je ontdekkingstocht. Door jullie gezamenlijke oplossing kan je de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren. Jouw voorgangers bedachten bijvoorbeeld een manier om studenten die gevlucht zijn uit oorlogsgebied en bij onze hogeschool een schakeljaar volgen meer in contact te laten komen met studenten van andere opleidingen.

Handige weetjes op een rij

Het Honours Programme...

• kan je volgen als je je eerste studiejaar hebt afgerond
  • staat open voor studenten van alle opleidingen
  • duurt 30 weken
  • begint in blok 2
  • levert je 5 studiepunten extra op per blok
  • is goed te combineren met je normale studieprogramma
  • komt als speciale vermelding op je diploma
  • kent geen vaste lessen, colleges of examens
  • is in het Engels
  • is zonder extra kosten te volgen.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail: honoursprogramma@hhs.nl