Open Dag

Kom kijken of het klikt tijdens onze Online Open Dag op 6 februari 2021Virtuele Open Dag HHs

We hadden je graag 6 februari 2021 verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Dit houdt in dat je op deze pagina op zaterdag 6 februari vanaf 10.00 uur live webinars kunt volgen én door middel van de video's op deze pagina toch een kijkje krijgt in onze gebouwen. 

Aanmelden Online Open Dag Voltijd & Duaal 6 februari 2021 Aanmelden Online Open Dag Deeltijd 6 februari 2021

Programma en voorbereiding 6 februari

Je wilt natuurlijk goed voorbereid beginnen aan jouw online Open Dag. In het programma zie je precies hoe laat de opleidingen webinars en Q&A sessies aanbieden. En welke stands je kunt bezoeken bij de online informatiemarkt. Een aantal opleidingen heeft voorafgaand aan de online Open Dag een video opgenomen, die kun je vanaf 3 februari op deze pagina bekijken.

Overige data Open Dagen studiejaar 2020-2021 

Kun je 6 februari niet bij onze Open Dag zijn? Noteer dan alvast de data van onze eerst volgende Open Dag in je agenda! Of kom alvast een dagje Proefstuderen of Meelopen.

  • Vrijdag 9 april 2021 van 16.00 tot 20.00 uur
  • Maandag 7 juni 2021 van 18.00 tot 21.00 uur: Open Avond Deeltijd opleidingen en Masters & Professional Courses

Oudervoorlichting 

Het is een vreemde tijd zonder fysieke mogelijkheden om een goede studiekeuze te maken. Voor leerlingen, maar ook voor hun ouders. Om die reden bieden wij in de week voor de Open Dag tweemaal een online oudervoorlichting aan. Met informatie over studeren aan het hbo in het algemeen, studeren bij De Haagse Hogeschool specifiek, tips en trucs om je kind te ondersteunen bij het maken van een studiekeuze en uiteraard mogelijkheden voor het stellen van al uw vragen.

Maandag 1 en donderdag 4 februari staan wij tussen 18.30 en 19.15 uur voor u klaar. Meld u aan voor de sessie op 1 februari of 4 februari. Voor eventuele vragen vooraf kunt u mailen naar studycareer@hhs.nl Wij zien u graag op maandag 1 of donderdag 4 februari. Meer informatie voor ouders is hier te vinden. 

Hoe ziet onze online Open Dag eruit?

Onze online Open Dag vindt op zaterdag 6 februari plaats van 10.00 - 14.00 uur. In plaats van door de voordeur van een van onze vestigingen binnen te wandelen, meld je je nu aan voor een webinar. Elke opleiding biedt een webinar aan en je kan zelf kiezen waar je heen wilt. Ook alle deeltijdopleidingen doen mee. Heb je interesse in Masters & Professional Courses bekijk dan hun webpagina's voor meer informatie over een masteropleiding of een post-hbo-opleiding.

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Deze live-uitzendingen worden verzorgd door docenten van onze opleidingen. Als je je hebt aangemeld voor de online Open Dag, ontvang je een link in je mailbox waarmee je de webinar van jouw keuze op zaterdag 6 februari live kunt volgen. Dat kan bijvoorbeeld via je computer, maar ook via je smartphone. Je hoort de docent live praten over de opleiding en kan vragen stellen.

Stel jouw vragen aan onze studenten

Onze nationale en internationale studenten geven een presentatie waarin zij vertellen hoe is het om te studeren aan De Haagse Hogeschool. Natuurlijk kun jij hen ook al jouw vragen stellen. 

Hoe maak je een goede studiekeuze?

De studiekeuzeadviseurs van De Haagse Hogeschool staan voor je klaar in onze doorlopende online chatroom met als thema studiekeuze. Een studiekeuze maken in deze tijd is natuurlijk helemaal niet makkelijk. Wij willen je daar graag in ondersteunen. Tijdens de online Open Dag kun je bij ons aankloppen met al je vragen over studiekeuze. Wij staan tussen 10.00 en 14.00 uur voor je klaar. Mocht een vraag te uitgebreid zijn om op dat moment te beantwoorden, dan plannen we een (beeld/bel) afspraak in op een later moment. Wil je de presentatie van 7 november terugzien? Dat kan hier.

Neem een kijkje op onze verschillende vestigingen

Loop jij straks rond in het bruisende atrium van ons hoofdgebouw in Den Haag, kijk je door de ramen van het moderne en lichte gebouw in Delft, maak je gebruik van de splinternieuwe sportruimtes in de Sportcampus Zuiderpark of voel jij je thuis tussen innovatieve IT-'ers in onze vestiging Zoetermeer? Je krijgt vast een voorproefje via onderstaand filmpje van onze vestigingen.

 

De Haagse sfeer proeven?

Je bent je nu aan het verdiepen in een studie. Heel goed. Maar je wilt vast ook wat meer weten over de hogeschool zelf. Wat is er te doen naast de colleges? Wat kan je hier leren in de praktijk? Wie werken en studeren hier nog meer? Zal ik me aanmelden bij een studie- of studentenvereniging? Zijn er nog leuke feestjes?

Dat kan! Bekijk dit filmpje en volg ons alvast via de socials:

Heb je nog vragen?

Over het maken van jouw studiekeuze?
Heb je hulp nodig bij het maken van je studiekeuze? Onze studiekeuzeadviseurs zijn bereikbaar via studycareer@hhs.nl. Als je je telefoonnummer meestuurt, belt een studiekeuzeadviseur je terug. Bekijk ook de korte video met twee studiekeuzetips en ontmoet meteen onze studiekeuzeadviseurs die je kunnen helpen bij vragen over je studiekeuze.

Over studeren met een functiebeperking, persoonlijke omstandigheden of topsport?
Voor vragen en advies over studeren in combinatie met persoonlijke omstandigheden of studeren met een functiebeperking zoals dyslexie, ASS en AD(H)D, kan je terecht bij een van onze decanen. Bekijk onderstaande pagina's voor meer informatie. Tijdens de Open Dagen, zowel fysiek als online, zijn de decanen rechtstreeks benaderbaar.

Over aanmelden en inschrijving?
Neem contact op met onze Studentservices Desk via csi@hhs.nl

Over sporten of het Haagse verenigingsleven?
Neem contact op met Campus Studentlife & Sports via campus@hhs.nl.

Over het netwerk voor studenten met een functiebeperking?
Het (Dis)ability Network is een netwerk van en voor studenten en alumni van De Haagse Hogeschool met een functiebeperking. We wisselen kennis en ervaringen uit om het studeren zo optimaal mogelijk te maken. Je kunt ons altijd mailen op disabilitynetwork@hhs.nl

Over de Open Dagen van De Haagse Hogeschool?
Stuur ons een mail via opendag@hhs.nl