Studiekeuzeworkshops

Meet and Match

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee (of meerdere) opleidingen? Het Study & Career Centre van De Haagse Hogeschool biedt 3 verschillende workshops aan om je te helpen bij het kiezen van een passende opleiding.

Een studie kiezen is een proces. Dat vraagt tijd en investering in jezelf. Je doorloopt hierbij verschillende fases:

1. Oriënteren: bedenk waar ben je goed in en waar word je blij van?
  2. Verkennen: verzamel informatie en vorm een beeld van de opleidingen die er zijn.
  3. Verdiepen/Beslissen: ervaar een opleiding door Proefstuderen, Meelopen of in gesprek gaan met een huidige student. Past de opleiding die je wilt gaan doen echt bij je?

De workshops zijn globaal onderverdeeld in deze fases. Je hoeft niet alle workshops te doorlopen. Kies een workshop die aansluit bij de studiekeuzefase waar jij je op dit moment in bevindt. Tijdens de workshops denken de studiekeuzeadviseurs met je mee. Het gaat om wat de beste studiekeuze voor jou is. Bij De Haagse Hogeschool of misschien bij een andere onderwijsinstelling.

Studiekeuzeworkshop Fase 1 Oriëntatie

Help… ik weet niet wat ik wil! Waar begin je bij het kiezen van een opleiding die bij je past? Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In deze workshop gaan we jou met opdrachten aan het denken zetten om erachter te komen wat jou inspireert.

Data: 23 november en 7 December (de data van 2018 volgen binnenkort)

Studiekeuzeworkshop Fase 2 Verkennen

Je hebt nog geen idee welke opleidingen bij je passen? Je hebt behoefte aan praktische ideeën? Ga in deze workshop aan de slag met een professionele Interessetest! Dit doe je onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur. Zij legt jou uit hoe je de uitkomst van de test kunt vertalen naar passende studies. Zo kun je heel gericht stappen zetten om je verder te oriënteren.

Datum: 1 december (de data van 2018 volgen binnenkort)

Studiekeuzeworkshop Fase 3 Verdiepen/ Beslissen

Je hebt al verschillende stappen gezet om je te oriënteren op je studiekeuze. Misschien ben je al bij een Open Dag geweest. Of heb je aan Proefstuderen deelgenomen. Toch heb je meer informatie nodig om een definitieve keuze te kunnen maken. In deze workshop ga je de voor- en nadelen van verschillende opleidingen goed op een rij zetten. Dit helpt je verder in de richting van een uiteindelijke beslissing.

Data: 15 December (de data van 2018 volgen binnenkort)

Wil je een workshop volgen?

Wie kan er deelnemen?: eindexamenkandidaten mbo, havo, vwo of (ex)-hbo studenten
Waar vindt de workshop plaats: De Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75
Aantal deelnemers: 12 tot 15 deelnemers per workshop
Tijd: 14.00 – 15.30 uur (workshop 2) of 14.00 – 16.30 uur (workshop 1 en 3)