Studiekeuzeworkshops

Meet and Match

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee of meerdere opleidingen? Het Study & Career Centre van De Haagse Hogeschool biedt drie verschillende workshops aan om je te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. De workshops zijn globaal ingedeeld in fases. Je hoeft niet alle workshops te doorlopen. Kies een workshop die past bij de studiekeuzefase waarin jij je op dit moment bevindt.

Studiekeuzeworkshop 1 Help... ik weet niet wat ik wil!

Help… ik weet niet wat ik wil! Waar begin je bij het kiezen van een opleiding die bij je past? Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In deze workshop gaan we jou met opdrachten aan het denken zetten om erachter te komen wat jou inspireert.

Data: dinsdag 6 november, 11 december, 22 januari, 12 februari, 5 maart, 16 april

Studiekeuzeworkshop 2 Aan de slag met je testuitslag

Je hebt nog geen idee welke opleidingen bij je passen? Je hebt behoefte aan praktische ideeën? Ga in deze workshop aan de slag met een professionele Interessetest! Dit doe je onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur. Zij legt jou uit hoe je de uitkomst van de test kunt vertalen naar passende studies. Zo kun je heel gericht stappen zetten om je verder te oriënteren.

Data: dinsdag 20 november, 18 december, 29 januari, 19 februari, 12 maart, 28 maart, 23 april, 30 april

Studiekeuzeworkshop 3 De juiste match

Help… ik moet beslissen! Je hebt al verschillende stappen gezet om te komen tot een studiekeuze. Je hebt wellicht al deelgenomen aan een studiekeuzeactiviteit zoals meelopen. Toch heb je meer informatie nodig om een definitieve keuze te kunnen maken. In deze workshop ga je de voordelen en nadelen van verschillende opleidingen eens goed op een rij zetten. Dit helpt je verder in de richting van een uiteindelijke beslissing.

Data: dinsdag 5 februari, 7 mei

Wil je een workshop volgen?

Wie kan er deelnemen?: eindexamenkandidaten mbo, havo, vwo of (ex)-hbo studenten
Alle workshops zijn gratis en onafhankelijk
Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden studiekeuzeworkshop

Ben je (ex-) hbo student?

Voor jou zijn er naast de genoemde drie studiekeuzeworkshops ook nog twee andere workshops beschikbaar. Bekijk de mogelijkheden in onderstaand menu.

"Moet ik nu stoppen of doorgaan met mijn huidige opleiding?" Menig student heeft zichzelf deze vraag wel eens gesteld. Wanneer je twijfels over je huidige opleiding blijven aanhouden, meld je dan aan voor deze workshop. We onderzoeken met jou waar je twijfels mee te maken hebben en wat je nodig hebt om tot een (nieuwe) keuze te kunnen komen.

Data: dinsdag 4 december, 15 januari
Wie kan er deelnemen?: alleen (ex)-hbo studenten
Aanmelden kan hier.
Bij het Study & Career Centre begrijpen we dat het echt niet leuk is als je te horen krijgt dat je niet mag doorgaan met je huidige opleiding. Dit nieuws zag je zelf aankomen, heb je via je studieloopbaanbegeleider of mentor gehoord, of heb je gelezen in een brief waarin je een Negatief Bindend Studie Advies hebt ontvangen. Tijdens deze workshop kijken we met je terug hoe het is gekomen dat je dit advies dreigt te ontvangen of al hebt ontvangen, en begeleiden we je stap voor stap bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor jouw toekomst.

Data: dinsdag 21 mei
Wie kan er deelnemen?: alleen (ex)-hbo studenten