Studiekeuzeworkshops

Meet and Match

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee opleidingen? Ga aan de slag met een van onze studiekeuzeworkshops! Door het jaar heen bieden we drie soorten aan.

1. Storytelling

Heb je nog geen idee wat je voor (vervolg)studie wilt doen of wil je jezelf opnieuw oriënteren op een studie? In deze 3,5 uur durende workshop helpen we je op weg door middel van korte schrijfopdrachten. Door deze opdrachten leer je op een andere manier naar jezelf en je studiekeuze kijken. Wat is de rode draad in jouw verhaal? Als je dit hebt ontdekt, weet je vaak beter in welke richting je het zoeken moet.

2. Wat wil ik?

We beginnen met het maken van de Icares Professional Beroepentest. Dan ga je aan de slag met het analyseren van de uitkomsten, doe je enkele opdrachten die je aan het denken zetten over waar jij nou blij van wordt en waar een studie aan moet voldoen. Alles bij elkaar levert dat in 3,5 uur een aantal leerzame momenten op, die je een stap verder brengen in je keuzeproces. Een verbreding van je horizon op het gebied van beroepen en opleidingsmogelijkheden!

3. De juiste match!

Twijfel je tussen twee of meerdere opleidingen? Tijdens deze workshop verdiep je je in maximaal twee opleidingen. Dit doe je aan de hand van inspirerende en praktische opdrachten. Zo heb je na 3,5 uur een duidelijk beeld van wat de opleiding inhoudt en wat je ermee kunt worden.

Wil je meedoen? Kijk voor de data op het aanmeldformulier.

Voor vragen kan je contact opnemen met ons Study & Career Centre. Hier vinden ook de workshops plaats. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. We helpen je graag, ook als blijkt dat je na de workshop toch niet wilt studeren of kiest voor een studie aan een andere hogeschool of universiteit.