Studiekeuzeworkshops

Meet and Match

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee of meerdere opleidingen? Het Study & Career Centre van De Haagse Hogeschool biedt 3 verschillende workshops aan om je te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. De workshops zijn globaal ingedeeld in fases. Je hoeft niet alle workshops te doorlopen. Kies een workshop die past bij de studiekeuzefase waarin jij je op dit moment bevindt.

Studiekeuzeworkshop Fase 1 Oriëntatie

Help… ik weet niet wat ik wil! Waar begin je bij het kiezen van een opleiding die bij je past? Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In deze workshop gaan we jou met opdrachten aan het denken zetten om erachter te komen wat jou inspireert.

Data: vrijdag 23 maart, dinsdag 17 april, vrijdag 1 juni

Studiekeuzeworkshop Fase 2 Verkennen

Je hebt nog geen idee welke opleidingen bij je passen? Je hebt behoefte aan praktische ideeën? Ga in deze workshop aan de slag met een professionele Interessetest! Dit doe je onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur. Zij legt jou uit hoe je de uitkomst van de test kunt vertalen naar passende studies. Zo kun je heel gericht stappen zetten om je verder te oriënteren.

Datum: dinsdag 24 april, donderdag 14 juni

Studiekeuzeworkshop Fase 3 Verdiepen/ Beslissen

Help… ik moet beslissen! Je hebt al verschillende stappen gezet om te komen tot een studiekeuze. Je hebt wellicht al deelgenomen aan Meelopen of Proefstuderen. Toch heb je meer informatie nodig om een definitieve keuze te kunnen maken. In deze workshop ga je de voordelen en nadelen van verschillende opleidingen eens goed op een rij zetten. Dit helpt je verder in de richting van een uiteindelijke beslissing.

Data: donderdag 19 april

Wil je een workshop volgen?

Wie kan er deelnemen?: eindexamenkandidaten mbo, havo, vwo of (ex)-hbo studenten
Waar vindt de workshop plaats: De Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75
Aantal deelnemers: 12 tot 15 deelnemers per workshop
Tijd: 14.00 – 15.30 uur (workshop 2) of 14.00 – 16.30 uur (workshop 1 en 3)
Alle workshops zijn gratis en onafhankelijk.

Ben je (ex)-hbo student? Voor jou zijn er nog twee andere workshops beschikbaar: 'Stoppen of doorgaan?' en 'Negatief Bindend Studieadvies, wat nu?'. Neem contact op via studycareer@hhs.nl om te bespreken welke workshops het beste bij jou past.

Aanmelden studiekeuzeworkshop