Aanmelddeadlines 2017-2018

Nieuwe studenten

Voor je in september 2017 kunt starten met een opleiding aan De Haagse Hogeschool, moet je je (om te beginnen) aanmelden. Aanmelden voor het academisch jaar 2017-2018 bij De Haagse Hogeschool kan via studielink. Kijk hieronder voor meer informatie over aanmelden of kijk op de webpagina van de inschrijfprocedure. Het is echter niet meer mogelijk om je aan te melden voor een Voltijdopleiding en enkele Duale opleidingen.

Aanmelddeadline voor nieuwe aanmeldingen

OpleidingsvariantOmschrijvingStudiekeuzecheckMeet & Match dagen
VOLTIJD opleidingen en 
enkele DUALE opleidingen
De aanmelddeadline was 31 mei 2017.
Na de aanmelding in Studielink moet je verplicht de Studiekeuzecheck doen. Dit is een online vragenlijst. Binnen een week na je aanmelding ontvang je van De Haagse Hogeschool een uitnodiging per e-mail met daarin een link naar de Studiekeuzecheck. Iedereen die zich voor 1 maart 2017 al heeft aangemeld voor een opleiding, ontvangt een uitnodiging in de eerste helft van maart. De invuldeadline is 31 mei 2017. Na aanmelding voor een opleiding voor De Haagse Hogeschool krijg je een uitnodiging om naar de Meet & Match dagen van jouw opleiding te komen (juni 2017).
Opleiding met decentrale selectieVoor de opleiding Huidtherapie was de aanmelddeadline 31 januari 2017

 

De Studiekeuzecheck wordt niet aangeboden bij een aanmelding voor de opleiding Huidtherapie omdat deze opleiding een decentrale selectie heeft
DEELTIJD- en enkele DUALE opleidingen (met uitzondering van duaal HBO-Rechten, Bestuurskunde / Overheidsmanagement en Integrale Veiligheidskunde)Voor alle deeltijd- en enkele duale opleidingen is het verstandig je zo spoedig mogelijk aan te melden, maar uiterlijk 31 augustus 2017.De Studiekeuzecheck wordt niet aangeboden voor de deeltijdopleidingen.Je ontvangt een uitnodiging voor Meet & Match als jouw opleiding dit aanbiedt.


Aanmelden bij De Haagse Hogeschool

 

Aanmelden in 3 stappen

Aanmelden voor voltijd- en enkele duale opleidingen is niet meer mogelijk. De deadline was 31 mei 2017. Voor deeltijd- en enkele duale opleidingen heb je tot 31 augustus 2017 de tijd om je aan te melden.

Je doorloopt daarvoor de volgende stappen:

  1. Als je nog geen DigiD hebt, vraag je deze allereerst aan via www.digid.nl: je hebt namelijk een DigiD nodig om je aan te melden. Hou er rekening mee dat de aanvraag van een DigiD ongeveer een week duurt.
  2. Aanmelden doe je (vervolgens) via www.studielink.nl. Ook als je nog geen diploma op zak hebt, kun je je al via die website aanmelden. Meer uitleg over de aanmeldprocedure lees je op www.hhs.nl/inschrijving. Belangrijk: de aanmelddeadline voor de meeste opleidingen is 1 mei 2017 (nu verlengd naar 31 mei). Voor de opleiding Huidtherapie is de aanmelddeadline 15 januari 2017. Kijk voor meer informatie op de pagina over opleidingen met een numerus fixus.
  3. Na de aanmelding in Studielink moet je verplicht de Studiekeuzecheck doen. Dit is een online vragenlijst. Binnen een week na je aanmelding ontvang je van De Haagse Hogeschool een uitnodiging per e-mail met daarin een link naar de Studiekeuzecheck. De invuldeadline voor aanmelders voor een voltijd opleiding was 31 mei 2017. Voor de deeltijd opleidingen heb je tot 31 augustus 2017 om de studiekeuzecheck te maken. Meer informatie over de Studiekeuzecheck is te vinden op www.hhs.nl/studiekeuzecheck


Aanmelding voltooid

Alléén als je de 3 hiervoor genoemde stappen op tijd doorloopt, is je aanmelding voor een opleiding aan De Haagse Hogeschool voltooid. Je moet daarna natuurlijk nog wel tijdig aan alle andere inschrijfvoorwaarden voldoen om in september met je opleiding te kunnen beginnen. Meer daarover lees je op www.hhs.nl/inschrijving.

Hulp bij studiekeuze

Je hebt je aangemeld voor een opleiding bij De Haagse Hogeschool en de Studiekeuzecheck afgerond. Het kan zijn dat je een advies hebt ontvangen waarin staat dat jij nog meer zou kunnen doen voor het maken van een bewuste studiekeuze. De Haagse Hogeschool biedt verschillende activiteiten aan, om jou inhoudelijk een goed beeld te geven van de opleiding, zoals de Open Dag, Proefstuderen en Meelopen. Heb jij al verschillende stappen ondernomen in jouw oriëntatieproces maar toch nog vragen? De studiekeuzeadviseur kan je helpen bij het kiezen van een opleiding. Je kunt contact opnemen met het Study & Career Centre via studycareer@hhs.nl of tel. 070- 445 8595.

Succesvol starten

De meeste opleidingen organiseren na de Studiekeuzecheck Meet & Match activiteiten voor een succesvolle start van je studie. Als uit je Studiekeuzecheck blijkt dat je je voldoende hebt georiënteerd, ontvang je hiervoor een uitnodiging. Ook heeft elke opleiding een contactpersoon bij wie je terecht kunt als je na afloop van de Studiekeuzecheck nog vragen hebt.

Pijl-Tips Let op: studeer je dit jaar al aan De Haagse Hogeschool en ga je volgend jaar door met dezelfde opleiding? Dan krijg je in juni 2017 bericht over je herinschrijving, tot die tijd hoef je niets te doen. Kijk voor meer informatie op www.hhs.nl/herinschrijving.