Digitale machtiging

Voor de incasso van het collegegeld maakt De Haagse Hogeschool gebruik van een digitale machtiging in Studielink.

Vanaf half juni kun je via Studielink de digitale betaling van je collegegeld regelen. Hierover ontvang je van De Haagse Hogeschool vanaf eind mei bericht. Op deze pagina vind je een handleiding voor het afgeven van een digitale machtiging voor de betaling van het collegegeld in Studielink. Zorg ervoor dat je de betaling zo snel mogelijk, maar uiterlijk  op uiterlijk 31 augustus 2017 geregeld hebt.

Pijl-Tips Let op: om met een digitale machtiging via Studielink af te kunnen geven, moet de betaling gedaan worden vanaf een rekening uit een SEPA land.

Pijl-Tips Let op: digitaal betalen gaat verreweg het eenvoudigst als je zelf een machtiging afgeeft. Wij raden je daarom sterk aan te kiezen voor zelf betalen, ook als iemand anders voor jou het collegegeld wil betalen. In dat geval declareer je het bedrag vervolgens zelf bij je ouders of je werkgever. Kijk op deze pagina onder het kopje ' Iemand anders betaalt mijn collegegeld' voor meer informatie.

Pijl-Tips Let op: door de digitale machtiging te bevestigen ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso, die te vinden zijn via www.hhs.nl/collegegeld, en geef je De Haagse Hogeschool toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening.

Digitale machtiging via Studielink

Pijl-Tips Let op: aangezien bedrijven/instellingen/organisaties niet (kunnen) beschikken over DigiD, kunnen zij geen digitale machtiging afgeven. Als je werkgever namens jou het collegegeld betaalt, en zelf een factuur wil ontvangen, dan moet je (samen met je werkgever) een 'Garantieverklaring' invullen. Op deze pagina kun je dit formulier downloaden.

Tegen de tijd dat digitaal machtigen mogelijk is op Studielink (naar verwachting uiterlijk half juni), kun je de digitale betaling van je collegegeld als volgt regelen:

Invullen van de betaalgegevens

Wanneer de optie "Voer je betaalgegevens in" zichtbaar is onder "Mijn To Do lijst" kun je je betaalgegevens als volgt invoeren:

• Log in op Studielink;
  • Klik onder "Mijn To Do lijst" op de optie "Voer je betaalgegevens in";
  • Volg de instructie die in Studielink worden aangegeven, beantwoordt de vragen en vul de gevraagde gegevens in.
  • Bevestig de betaalgegevens.
  • De betaalgegevens worden nu verstuurd naar De Haagse Hogeschool.

Afhandelen van de digitale machtiging

Kijk hieronder bij de optie die op jou van toepassing is om te zien hoe je je digitale machtiging afhandelt.

Ik betaal zelf mijn collegegeld

Pijl-Tips Let op: je kunt je digitale machtiging pas bevestigen zodra je persoonsgegevens door De Haagse Hogeschool zijn geverifieerd.

Wanneer de optie "Bevestig je digitale machtiging" zichtbaar is onder "Mijn To Do lijst" kun je als volgt de digitale machtiging bevestigen:

• Log in op Studielink;
  • Klik onder "Mijn To Do lijst" op de optie "Bevestig je digitale machtiging";
  • Controleer de betalingsgegevens en bevestig de machtiging.

De machtiging wordt nu verstuurd naar De Haagse Hogeschool.

Iemand anders betaalt mijn collegegeld

Als iemand anders jouw collegegeld betaalt, houd dan rekening met de volgende zaken:

• Studielink stuurt je een e-mail met verdere betalingsinstructies. Je dient deze e-mail door te sturen naar degene die jouw collegegeld gaat betalen.
  • Degene die jouw collegegeld gaat betalen moet inloggen met DigiD om de digitale machtiging te bevestigen. Als de betreffende persoon geen DigiD-account heeft, moet hij/zij dit eerst aanvragen en activeren.
  • De digitale machtiging is pas afgegeven als je een bericht hebt ontvangen dat de machtiging bevestigd is.

De hoogte van het collegegeld

De hoogte van het collegegeld is gebaseerd op de bij De Haagse Hogeschool bekende gegevens. Mochten relevante gegevens veranderen, dan wordt de hoogte van het collegegeld dienovereenkomstig aangepast.

Op www.hhs.nl/collegegeld vind je meer informatie over de hoogte van het collegegeld.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.