Buitenlands diploma of ander Nederlands diploma

Heb je een buitenlandse vooropleiding, of een Nederlands diploma dat je niet terugvindt bij de toelatingseisen van de opleiding van je keuze? Dan kun je dit laten waarderen door de Centrale Studenten Inschrijving. Als de Centrale Studenten Inschrijving oordeelt dat je diploma tenminste gelijkwaardig is aan de officiële toelatingseisen, kun je alsnog worden toegelaten tot de opleiding van je keuze.

Om je diploma te laten waarderen door de Centrale Studenten Inschrijving, moet je eerst een inschrijfverzoek doen via Studielink.

Let op: heb je een havo-/vwo-/mbo 4-diploma gehaald op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten, dan wordt dit behandeld als Nederlands diploma. Lees meer over de inschrijfprocedure.


Taaleisen

Is je buitenlandse diploma van voldoende niveau om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze, dan moet je daarnaast kunnen aantonen dat je de taal waarin de opleiding wordt gegeven (Nederlands of Engels) voldoende beheerst. Lees meer over de taaleisen.

Visa en verblijfsvergunning

Als je niet de nationaliteit hebt van een EU/EER-land of Zwitserland, dan heb je waarschijnlijk een verblijfsvergunning en/of inreisvisum nodig om in Nederland te mogen verblijven. Kijk op onze Engelstalige webpagina Immigration procedures welke procedure je moet volgen om in het bezit te komen van een visum en/of verblijfsvergunning voor verblijfsdoel studie.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.