Deficiëntie-onderzoek

Met een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar tot een hbo-opleiding. Voor enkele opleidingen gelden echter nadere toelatingseisen wat betreft profielen en verplichte vakken.

Het kan zijn dat je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel dat toelating biedt tot de opleiding van je keuze, maar waarin een of meer verplichte eindexamenvakken ontbreken. Dit heet deficiëntie. Er is wettelijk bepaald dat je deze achterstand weggewerkt dient te hebben voordat je begint aan de opleiding. De Haagse Hogeschool biedt deze mogelijkheid via het Deficiëntie-onderzoek.

Als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel dat helemaal geen toelating biedt tot de opleiding van je keuze, kun je helaas niet deelnemen aan het Deficiëntie-onderzoek. Als je 21 jaar of ouder bent kun je wel deelnemen aan het 21+ Toelatingsonderzoek.

Deficiëntie-onderzoek 2017-2018

Alle informatie over het Deficiëntie-onderzoek 2017-2018 (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het Deficiëntie-onderzoek 2017-2018.

Pijl-Tips Verplichte Studiekeuzecheck: Heb je je aangemeld voor een voltijdopleiding of voor een duale opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Recht of Integrale Veiligheidskunde, dan ontvang je van De Haagse Hogeschool een link naar een online Studiekeuzecheck die je verplicht moet invullen. De Studiekeuzecheck is vanaf begin maart 2017 beschikbaar; de invuldeadline is 31 mei 2017. Zie voor meer informatie www.hhs.nl/studiekeuzecheck.

Inhoud van het onderzoek

Welk(e) examen(s) je moet maken is afhankelijk van de opleiding dit je wilt volgen. Een overzicht van de te maken examens per opleiding is te vinden in de informatiebrochure. Het niveau van de examens is vergelijkbaar het niveau van het havo-eindexamen. Er wordt van kandidaten verwacht dat zij zich zelfstandig voorbereiden op het Deficiëntie-onderzoek. Aanbevolen literatuur voor de voorbereiding is te vinden in de informatiebrochure.

Belangrijke data septemberinstroom 2017

Het Deficiëntie-onderzoek voor de opleidingen die in september 2017 starten wordt afgenomen in maart en juni 2017.

Examenronde maart 2017:
zondag 12 februari 2017 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde maart
donderdag 2 maart 2017Examenronde maart Deficiëntie-onderzoek
woensdag 29 maart 2017Inzage examens

Examenronde juni 2017:
zondag 14 mei 2017 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde juni
donderdag 8 juni 2017Examenronde juni Deficiëntie-onderzoek
woensdag 28 juni 2017Inzage examens

Informatiebrochure septemberinstroom 2017

Alle informatie over het Deficiëntie-onderzoek (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het Deficiëntie-onderzoek. Klik hier om de brochure deficiëntie-onderzoek [PDF] te downloaden.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.