Deficiëntie-onderzoek

Met een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar tot een hbo-opleiding. Voor enkele opleidingen gelden echter nadere toelatingseisen wat betreft profielen en verplichte vakken.

Het kan zijn dat je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel dat toelating biedt tot de opleiding van je keuze, maar waarin een of meer verplichte eindexamenvakken ontbreken. Dit heet deficiëntie. Er is wettelijk bepaald dat je deze achterstand weggewerkt moet hebben voordat je begint aan de opleiding. De Haagse Hogeschool heeft deze mogelijkheid geboden via het Deficiëntie-onderzoek voor de instroom in september 2018. Voor de instroom in september 2019 biedt De Haagse Hogeschool deze mogelijkheid niet meer.
Deficiënties kunnen worden opgelost door het behalen van een staatsexamen (HAVO of VWO) of enkele andere, nog te bepalen, certificaten. Meer informatie hierover is in oktober 2018 op deze pagina beschikbaar.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.