Toelatingsonderzoek 21+

Het 21+ Toelatingsonderzoek biedt aspirant-studenten van 21 jaar of ouder die niet in het bezit zijn van een toelatinggevend diploma de kans om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding van hun keuze.

Toelatingsonderzoek 21+ septemberinstroom 2018-2019

Alle informatie over het 21+ Toelatingsonderzoek 2018-2019 (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het 21+ Toelatingsonderzoek 2018-2019, die vanaf eind oktober 2017 op deze pagina te vinden zal zijn.

Pijl-Tips Om deel te kunnen nemen aan het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die starten in september 2018 moet je op 31 augustus 2018, 21 jaar of ouder zijn.

Pijl-Tips Let op: Wil je je aanmelden voor de opleiding Huidtherapie of de voltijd opleiding HBO-verpleegkunde? Dit is een opleiding met een decentrale selectie. Dit betekent dat deelname aan de decentrale selectie verplicht is, naast dat je moet slagen voor het verplichte 21+ Toelatingsonderzoek. Voor deelname aan de Decentrale Selectie moet je uiterlijk 15 januari 2018 een inschrijfverzoek via Studielink hebben gedaan. Lees meer over het aanmelden voor een opleiding met decentrale selectie.

Pijl-Tips Let op: Om toegelaten te kunnen worden tot de PABO moet je in aanvulling op het 21+ Toelatingsonderzoek aantonen dat je voldoende kennis hebt over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Kijk voor meer informatie op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl. Bekijk ook de brochure met voorbereidingsmateriaal (pdf) voor het toelatingsonderzoek voor de opleiding PABO

Inhoud van het examen

Welke vakken getoetst worden tijdens het 21+ Toelatingsonderzoek is afhankelijk van de opleiding dit je wilt volgen. Voor de Nederlandstalige opleidingen worden er altijd examens afgenomen voor de vakken Nederlands en Engels. Hiernaast maak je nog een of twee opleidingsspecifieke examens. Een overzicht van de te maken examens per opleiding is vanaf eind oktober te vinden in de informatiebrochure. Het niveau van de examens is vergelijkbaar met het niveau van het havo-eindexamen. Er wordt van je verwacht dat je je zelfstandig voorbereidt op het 21+ Toelatingsonderzoek. Aanbevolen literatuur voor de voorbereiding is ook te vinden in de informatiebrochure.

Belangrijke data septemberinstroom 2018

De examens van het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die in september 2018 starten worden afgenomen in februari/maart en mei 2018.

Examenronde maart 2018:
zondag 11 februari 2018 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde februari/maart
woensdag 28 februari en donderdag 1 maart 2018Examenronde maart 21+ Toelatingsonderzoek
woensdag 28 maart 2018Inzage examens

Examenronde mei 2018:
zondag 6 mei 2018 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde mei
woensdag 30 en donderdag 31 mei 2018Examenronde juni 21+ Toelatingsonderzoek
maandag 25 juni 2018Inzage examens

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.