Toelatingsonderzoek 21+

Het 21+ Toelatingsonderzoek biedt aspirant-studenten van 21 jaar of ouder die niet in het bezit zijn van een toelating gevend diploma de kans om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding van hun keuze.

Toelatingsonderzoek 21+ septemberinstroom 2017-2018

Alle informatie over het 21+ Toelatingsonderzoek 2017-2018 (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het 21+ Toelatingsonderzoek 2017-2018.

Pijl-Tips Om deel te kunnen nemen aan het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die starten in september 2017 dien je 21 jaar of ouder te zijn op 31 augustus 2017.

Pijl-Tips Verplichte Studiekeuzecheck: heb je je aangemeld voor een voltijdopleiding of voor een duale opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Recht of Integrale Veiligheidskunde, dan ontvang je van De Haagse Hogeschool een link naar een online Studiekeuzecheck die je verplicht moet invullen. De Studiekeuzecheck is vanaf begin maart 2017 beschikbaar; de invuldeadline is 31 mei 2017. Zorg dus dat je tijdig hebt deelgenomen aan de Studiekeuzecheck.

Pijl-Tips Let op: Wil je je aanmelden voor de opleiding Huidtherapie? Dit is een opleiding met een decentrale selectie. Dit betekent dat deelname aan de decentrale selectie verplicht is, in naast dat je moet slagen voor het verplichte 21+ Toelatingsonderzoek. Voor deelname aan de Decentrale Selectie die je uiterlijk 15 januari 2017 een inschrijfverzoek via Studielink te hebben gedaan. Hiervoor is een DigiD nodig. De aanvraag hiervan kost enige tijd. Zorg dus dat je uiterlijk 1 januari 2017 over een DigiD beschikt. Let op: Dit is een andere deadline dan die van het 21+ Toelatingsonderzoek. Kandidaten die voor de opleiding Huidtherapie het toelatingsonderzoek willen doen, maar uiterlijk 15 januari 2017 nog geen inschrijfverzoek hebben gedaan in Studielink, kunnen niet meedoen aan de decentrale selectie.

Pijl-Tips Let op: Om toegelaten te kunnen worden tot de PABO moet de kandidaat in aanvulling op het 21+ Toelatingsonderzoek aantonen over voldoende kennis te beschikken van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek door het maken van 3 landelijke, digitale toelatingstoetsen. Deze toetsen worden op landelijk vastgestelde data afgenomen op de PABO waar je je hebt aangemeld. Kijk voor actuele informatie op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Inhoud van het examen

Welke vakken getoetst worden tijdens het 21+ Toelatingsonderzoek is afhankelijk van de opleiding dit je wilt volgen. Voor de Nederlandstalige opleidingen worden er altijd examens afgenomen voor de vakken Nederlands en Engels. Hiernaast dien je nog een of twee opleidingsspecifieke examens af te leggen. Een overzicht van de te maken examens per opleiding is te vinden in de informatiebrochure. Het niveau van de examens is vergelijkbaar met het niveau van het havo-eindexamen. Er wordt van kandidaten verwacht dat zij zich zelfstandig voorbereiden op het 21+ Toelatingsonderzoek. Aanbevolen literatuur voor de voorbereiding is te vinden in de informatiebrochure.

Belangrijke data septemberinstroom 2017

De examens van het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die in september 2017 starten worden afgenomen in maart en juni 2017.

Examenronde maart 2017:
zondag 12 februari 2017 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde maart
woensdag 1 en donderdag 2 maart 2017Examenronde maart 21+ Toelatingsonderzoek
woensdag 29 maart 2017Inzage examens

Examenronde juni 2017:
zondag 14 mei 2017 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde juni
woensdag 7 en donderdag 8 juni 2017Examenronde juni 21+ Toelatingsonderzoek
woensdag 28 juni 2017Inzage examens

Informatiebrochure septemberinstroom 2017

Alle informatie over het 21+ Toelatingsonderzoek (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure 21+ Toelatingsonderzoek (pdf).

Voor het Toelatingsonderzoek voor de opleiding PABO is er een brochure met voorbereidingsmateriaal (pdf) beschikbaar, deze kan je hier downloaden.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.