Toelatingsonderzoek 21+

Het 21+ Toelatingsonderzoek biedt aspirant-studenten van 21 jaar of ouder die niet in het bezit zijn van een toelatinggevend diploma de kans om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding van hun keuze.

Toelatingsonderzoek 21+ septemberinstroom 2016-2017

Alle informatie over het 21+ Toelatingsonderzoek 2016-2017 (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het 21+ Toelatingsonderzoek 2016-2017.

Pijl-Tips Om deel te kunnen nemen aan het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die starten in september 2016 dien je 21 jaar of ouder te zijn op 31 augustus 2016.

Pijl-Tips Verplichte Studiekeuzecheck: heb je je aangemeld voor een voltijdopleiding of voor een duale opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Recht of Integrale Veiligheidskunde, dan ontvang je van De Haagse Hogeschool een link naar een online Studiekeuzecheck die je verplicht moet invullen. De Studiekeuzecheck is vanaf begin maart 2017 beschikbaar; de invuldeadline is 31 mei 2017. Zorg dus dat je tijdig hebt deelgenomen aan de Studiekeuzecheck. Zie voor meer informatie ga naar deze pagina.

Pijl-Tips Let op: Wil je je aanmelden voor de opleiding Huidtherapie? Dit is een opleiding met een decentrale selectie. Dit betekent dat deelname aan de decentrale selectie verplicht is, in aanvulling op het 21+ Toelatingsonderzoek. De deadline om je aan te melden in Studielink om deel te kunnen nemen aan de decentrale selectie is 15 januari 2017. Let op: Dit is een andere deadline dan die van het 21+ Toelatingsonderzoek. Kandidaten die voor de opleiding Huidtherapie het toelatingsonderzoek willen doen, maar uiterlijk 15 januari 2017 nog geen inschrijfverzoek hebben gedaan in Studielink, kunnen niet meedoen aan de decentrale selectie. 

Pijl-Tips Let op: Om toegelaten te kunnen worden tot de PABO moet de kandidaat in aanvulling op het 21+ Toelatingsonderzoek aantonen over voldoende kennis te beschikken van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek door het maken van 3 landelijke, digitale toelatingstoetsen. Deze toetsen worden op landelijk vastgestelde data afgenomen op de PABO waar je je hebt aangemeld. Kijk voor actuele informatie op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Inhoud van het examen

Welke vakken getoetst worden tijdens het 21+ Toelatingsonderzoek is afhankelijk van de opleiding dit je wilt volgen. Voor de Nederlandstalige opleidingen worden er altijd examens afgenomen voor de vakken Nederlands en Engels. Hiernaast dien je nog een of twee opleidingsspecifieke examens af te leggen. Een overzicht van de te maken examens per opleiding is te vinden in de informatiebrochure. Het niveau van de examens is vergelijkbaar met het niveau van het havo-eindexamen. Er wordt van kandidaten verwacht dat zij zich zelfstandig voorbereiden op het 21+ Toelatingsonderzoek. Aanbevolen literatuur voor de voorbereiding is te vinden in de informatiebrochure.

Belangrijke data septemberinstroom 2017

De examens van het 21+ Toelatingsonderzoek voor opleidingen die in september 2017 starten worden afgenomen in februari en juni 2017.

Examenronde februari 2016:
zondag 31 januari 2016 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde februari
woensdag 24 en donderdag 25 februari 2016Examenronde februari 21+ Toelatingsonderzoek
woensdag 30 maart 2016Inzage examens

Examenronde juni 2016:
woensdag 25 mei 2016 om 23.59 uurAanmeld- en betalingsdeadline examenronde februari
woensdag 1 en donderdag 2 juni 2016Examenronde februari 21+ Toelatingsonderzoek
woensdag 29 juni 2016Inzage examens

Informatiebrochure septemberinstroom 2017

Alle informatie over het 21+ Toelatingsonderzoek (waaronder informatie over de examendata, de aanmeldings- en betalingsdeadlines, de aanmeldingsprocedure en het voorbereidingsmateriaal) is te vinden in de informatiebrochure voor het 21+ Toelatingsonderzoek. Klik hier om de informatiebrochure van het 21+ Toelatingsonderzoek  te downloaden.

Voor het Toelatingsonderzoek voor de opleiding PABO is er een brochure met voorbereidingsmateriaal beschikbaar, deze kan je hier downloaden.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.