Interessegebied

Bestuur, Recht & Veiligheid

Jij hebt oog voor de wereld om je heen. Wilt onze samenleving leuker maken. Veiliger, rechtvaardiger. Met je kennis van wet- en regelgeving kun je straks de juiste juridische adviezen geven in geval van een conflict. Of de veiligheid van burgers vergroten, in allerlei situaties. Jij kunt kritisch naar de maatschappij kijken. Analytisch ook. Dat is handig als je situaties, dossiers of gewone mensen snel moet doorgronden. Daarnaast kun je natuurlijk onderhandelen en bemiddelen.


Bekijk opleidingen


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Als bestuurskundige praat én beslis je mee over maatschappelijke onderwerpen. Je adviseert over de kansen en risico’s van digitale en technologische ontwikkelingen, over overgewicht bij jongeren of je helpt een minister bij vragen over het klimaatbeleid in een Tweede Kamerdebat. Je bent een echte verbinder en werkt makkelijk samen met professionals die een andere achtergrond en werkwijze hebben. En je leert vraagstukken vanuit verschillende kanten te bezien. De eerste 2 jaar zit je op school bij De Haagse en daarna op school én je werk.
  Bekijk de opleiding
 • Als professional met ambitie wil je jezelf ontwikkelen tot hbo-jurist. De belangen behartigen van pensioengedupeerden of organisaties adviseren bij overnames. Dat kan na de deeltijdstudie HBO-Rechten. Je studeert naast je vaste baan in een juridische omgeving.
  Bekijk de opleiding
 • Een hbo-jurist is de juridische steun en toeverlaat voor dienstverleners, overheden, deurwaarders en verzekeraars. Je adviseert organisaties bij overnames, geeft bijstand aan vluchtelingen of bemiddelt bij arbeidsgeschillen. Bij de duaalopleiding HBO-Rechten combineer je werken met leren.
  Bekijk de opleiding
 • Jouw huidige werk heeft te maken met veiligheid. En je wilt een stap verder, binnen of buiten je bedrijf. Meer leren, over het samenspel van partijen en disciplines bijvoorbeeld. Hoe krijg je die bij elkaar? En hoe weet iedereen precies wat hij wanneer moeten doen? Straks neem jij het voortouw bij het opstellen van veiligheidsbeleid. Hoe dat moet, leer je van topdocenten die nog steeds actief zijn in de veiligheidspraktijk tijdens de deeltijdstudie Integrale Veiligheidskunde.
  Bekijk de opleiding
 • Het voorkomen van onzekere en onveilige situaties, dat vind jij een uitdaging. Risico’s inschatten en analyseren vind je leuk. Bovendien leer je graag hoe je samenwerking tot stand kunt brengen tussen verschillende partijen. Tijdens de duale opleiding Integrale Veiligheidskunde ga je de eerste 2 jaar naar school. Vanaf het derde jaar ga je 32 uur per week aan het werk in het veiligheidsdomein, waar je de kneepjes van het vak leert. Voordeel van deze opzet is dat je aan het einde van je studie 2 jaar werkervaring op zak hebt.
  Bekijk de opleiding
 • Den Haag is het wereldwijde epicentrum van internationaal recht. Het is dan ook geen wonder dat de opleiding LAW van De Haagse Hogeschool een aantal van Europa’s meest ambitieuze juridische experts heeft voortgebracht, die nu werkzaam bij internationale tribunalen, toonaangevende advocatenkantoren en belangrijke mensenrechtenorganisaties.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd
Zie jij een internationale carrière wel zitten en ben je klaar voor een uitdaging? De 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies mixt het bedrijfsleven en de (internationale) politiek met verschillende talen en culturen. Je werkt aan je professionele skills, gaat naar het buiten-land en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!

European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd
Zie jij een internationale carrière wel zitten? De 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies bereidt je voor op een vliegende start in het bedrijfsleven of de (internationale) politiek. Je leert verschillende talen en culturen kennen, gaat op uitwisseling naar het buitenland en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!