Interessegebied

Sociaal Werk & Educatie

Als je klasgenootje niet zo lekker in zijn vel zit, heb jij dat in de gaten. Je biedt graag een luisterend oor. Motiveren en inspireren, ook daar ben je goed in. Je helpt iemand graag zodat diegene uiteindelijk zichzélf kan helpen. En zo zijn of haar talent optimaal in kan zetten. Creativiteit en teamwerk komen hierbij goed van pas. Door voor een studie bij SWE te kiezen, zorg je er in de toekomst voor dat iedereen kansen krijgt om iets van zijn leven te maken. Of het nu gaat om kinderen, ontspoorde jongeren, vluchtelingen, ouderen, mindervaliden of alleenstaande ouders.

 

Bekijk opleidingen

 


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Kinderen een onbezorgde schooltijd geven, hun talenten helpen ontwikkelen en zorgen dat ze volledig tot hun recht komen. Voor de klas staan is een droom die uitkomt. Maak die droom waar met de flexibele deeltijdopleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Zij-instromen als juf of meester kan ook!
  Bekijk de opleiding
 • Ieder kind is uniek. Daarom wil jij leren hoe je kinderen een onbezorgde schooltijd geeft, inspireert en motiveert. Help leerlingen zich te ontwikkelen en laat ze stevig in de wereld staan. De voltijdopleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) brengt de echte juf of meester in je naar boven!
  Bekijk de opleiding
 • Als pedagoog begeleidt, adviseer en ondersteun je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders bij de opvoeding. In normale én problematische opvoedsituaties. Wat doe je als een kind gepest wordt? Hoe kun je hangjeugd motiveren? Met een opleiding Pedagogiek geef je advies over die vraagstukken en leer je samenwerken met verschillende professionals.
  Bekijk de opleiding
 • Jij werkt al en wilt het beste in mensen én jezelf naar boven halen. Bij de deeltijdopleiding Social Work leer je mensen zichzelf te helpen. In teams werken en jouw talenten inzetten. Zodat je anderen motiveert en zorgt dat ze zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij.
  Bekijk de opleiding
 • Werken in een sociaal wijkteam, de reclassering of het onderwijs. En leren tegelijk! Als sociaal werker leer je mensen zichzélf helpen. In een team werken. Mensen motiveren en inspireren, zodat ze goed mogelijk meedoen in de maatschappij. Klinkt interessant? Ga voor de opleiding Social Work Duaal.
  Bekijk de opleiding
 • Als sociaal werker leer je mensen zichzélf helpen. In een team werken. En mensen motiveren en inspireren, zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij een sociaal wijkteam, de reclassering of in het onderwijs.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

 

Een jongen schrijft op een doorzichtig bord

Communicatie - Voltijd
Een communicatieprofessional staat midden in de samenleving. Je weet wat de trends zijn, hoe mensen in elkaar steken en welke boodschap binnenkomt. Of het nu gaat om een promotievideo, fundraisingcampagne of een internationaal evenement.

CMD_Overzicht

Communication & Multimedia Design - Voltijd
Een Interaction Designer ontwerpt slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de digitale samenleving. Of het nu gaat om een interactief product voor smartphone, tablet of laptop, jij volgt technologische innovaties op de voet en bent je bewust van de verandering die jouw ontwerp teweeg kan brengen.

European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd
Op naar jouw toekomst in Europa! Jij ziet een internationale carrière wel zitten, net als een 3-jarige Engelstalige opleiding. Bij European Studies mix je het bedrijfsleven en (internationale) politiek met verschillende talen en culturen. Je kunt de 3-jarige variant alleen instromen met een vwo-diploma. De 4-jarige opleiding is toegankelijk voor iedereen.

International Communication Management - Engels - Voltijd
Een pakkende slogan bedenken: just do it! Jij vertelt verhalen, draagt je steentje bij aan de maatschappij en lost een crisis op sociale media op. En o ja, je bent een kei in Engels. De wereld snakt naar internationale communicatiespecialisten. Daar past de 3-jarige Engelstalige International Communication Management uitstekend bij.

European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd
Werken bij een internationale organisatie zie jij wel zitten. Europese uitdagingen: kom maar door! Een 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies past daar perfect bij. Loop stage bij de tofste organisaties, ga naar het buitenland en verken je eigen grenzen. Kan ook versneld (met vwo-diploma). Check de 3-jarige opleiding European Studies.