Interessegebied

Sociaal Werk & Educatie

Als je klasgenootje niet zo lekker in zijn vel zit, heb jij dat in de gaten. Je biedt graag een luisterend oor. Motiveren en inspireren, ook daar ben je goed in. Je helpt iemand graag zodat diegene uiteindelijk zichzélf kan helpen. En zo zijn of haar talent optimaal in kan zetten. Creativiteit en teamwerk komen hierbij goed van pas. Door voor een studie bij SWE te kiezen, zorg je er in de toekomst voor dat iedereen kansen krijgt om iets van zijn leven te maken. Of het nu gaat om kinderen, ontspoorde jongeren, vluchtelingen, ouderen, mindervaliden of alleenstaande ouders.

 

Bekijk opleidingen

 


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Voor de klas staan is een droom die uitkomt. Je wilt ieder kind een onbezorgde schooltijd geven en een veilige plek bieden, zodat jouw leerlingen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Het draait om motiveren en inspireren, want ieder kind is uniek. Sinds september 2017 doet Opleiding tot Leraar Basisonderwijs Deeltijd mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Voor de klas staan is een droom die uitkomt. Je wilt ieder kind een onbezorgde schooltijd geven en een veilige plek bieden, zodat jouw leerlingen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Het draait om motiveren en inspireren, want ieder kind is uniek. Per september 2018 is er op De Haagse Hogeschool een geheel nieuw curriculum bij opleiding tot Leraar Basisonderwijs Voltijd (Pabo). Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Als pedagoog begeleidt, adviseer en ondersteun je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders bij de opvoeding. In normale én problematische opvoedsituaties. Wat doe je als een kind gepest wordt? Hoe kun je hangjeugd motiveren? Met een opleiding Pedagogiek geef je advies over die vraagstukken en leer je samenwerken met verschillende professionals.
  Bekijk de opleiding
 • Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Misschien draag je nu ook al wel je steentje bij. Door vrijwilligerswerk te doen in het buurthuis bijvoorbeeld, door boodschappen voor je oma te doen of naar vrienden te luisteren als ze problemen hebben. Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, in een team werken en jouw talenten en kennis inzetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. Vanaf september 2017 doet Social Work mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Als sociaal werker leer je mensen zichzélf helpen. In een team werken. En mensen motiveren en inspireren, zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij een sociaal wijkteam, de reclassering of in het onderwijs. Vanaf september 2017 doet Social Work mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Als sociaal werker leer je mensen zichzélf helpen. In een team werken. En mensen motiveren en inspireren, zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij een sociaal wijkteam, de reclassering of in het onderwijs.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

 

Bacheloropleiding Communicatie

Communicatie - Voltijd
Een communicatieprofessional staat midden in de samenleving. Je weet wat de trends zijn, hoe mensen in elkaar steken en welke boodschap binnenkomt. Of het nu gaat om een promotievideo, fundraisingcampagne of een internationaal evenement.

Communication and Multimedia Design

Communication & Multimedia Design - Voltijd
Een Interaction Designer ontwerpt slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de digitale samenleving. Of het nu gaat om een interactief product voor smartphone, tablet of laptop, jij volgt technologische innovaties op de voet en bent je bewust van de verandering die jouw ontwerp teweeg kan brengen.

European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd
Zie jij een internationale carrière wel zitten en ben je klaar voor een uitdaging? De 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies mixt het bedrijfsleven en de (internationale) politiek met verschillende talen en culturen. Je werkt aan je professionele skills, gaat naar het buiten-land en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!

International Communication Management - Engels - Voltijd
De wereld snakt naar internationale communicatiespecialisten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en bijdragen aan de maatschappij. Is de wereld op zoek naar jou?

European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd
Zie jij een internationale carrière wel zitten? De 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies bereidt je voor op een vliegende start in het bedrijfsleven of de (internationale) politiek. Je leert verschillende talen en culturen kennen, gaat op uitwisseling naar het buitenland en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!