Interessegebied

Technologie, Innovatie & Samenleving

Ontdekken hoe een colafles, hoogspanningsnet of brug wordt gemaakt. Dat wilde je altijd al. Want je bent een echte bèta. Later wil je innovatieve toepassingen bedenken waar de maatschappij wat aan heeft. Samen met een team van mededesigners en –technici. Je hebt een natuurlijke interesse in techniek, wiskunde en/of natuurkunde. Bent, kortom, exact ingesteld. Je weet wat je wilt en bent op je best achter een computer, aan een tekentafel of in een laboratorium.

Wij organiseren verschillende activiteiten om jou te helpen bij je studiekeuze. Als opleidingen Technologie, Innovatie & Samenleving samen, maar ook per opleiding. Klik  op de opleidingen hieronder en bekijk de activiteiten.  Kom je er toch niet uit, ga dan naar onze hulp bij studiekeuze-pagina.

Bekijk opleidingen


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Een strandtent verbouwen tot villa of een industrieel pakhuis tot restaurant. Hoe tof is dat? Als bouwkundige zorg je ervoor dat deze gebouwen weer jaren mee kunnen. En je doet dat zo energiezuinig en duurzaam mogelijk.
  Bekijk de opleiding
 • Een viaduct ontwerpen? Meedenken over grote internationale bouwprojecten? Ervoor zorgen dat Nederland niet onder water komt te staan? Bruggen, sluizen, vliegvelden en stevige constructies: het is allemaal dagelijkse kost. Civiel ingenieurs bouwen aan de toekomst.
  Bekijk de opleiding
 • Werkend leren past bij jou. Stevige kennis opdoen op De Haagse en in een bedrijf innovatief werk doen op het gebied van energietechniek, digitale systemen, elektronica en instrumentatie. De duale opleiding Elektrotechniek geeft je die kans.
  Bekijk de opleiding
 • Een zelfrijdende gps-gestuurde auto, een robot voor de ouderenzorg of een slimme energievoorziening voor de wijk? Een elektrotechnicus is de innovatieve systeemengineer die dit kan ontwerpen en maken. Met elektrische energie en computertechniek ontwerp je slimme, handige en duurzame systemen.
  Bekijk de opleiding
 • Je kent ze wel, reviews of feedback van gebruikers: “Het gebruikersgemak kan beter”, of: “De losse onderdelen zijn niet zo kindvriendelijk.” Consumenten, of ‘prosumers’, delen hun ervaringen en beïnvloeden zo het ontwerp van eindproducten. Met de Engelstalige bacheloropleiding IDE ontwerp jij straks spiksplinternieuwe producten, naar wens van de prosumers. Dat is pas cocreatie!
  Bekijk de opleiding
 • Industrieel ontwerpers combineren vindingrijkheid met technische knowhow. Ze ontwikkelen mooie én innovatieve producten. Van mountainbikes en steps, waterkokers en douchekoppen tot straatlantaarns en bureaustoelen. Want overal komt een ontwerp aan te pas.
  Bekijk de opleiding
 • Drones programmeren, technische projecten begeleiden, een robotmaaier of een zelfrijdende auto ontwerpen. Het kan allemaal met mechatronica, een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Als mechatronicus maak je apparaten en systemen steeds slimmer, handiger en beter.
  Bekijk de opleiding
 • Duurzame oplossingen bedenken die ook realistisch zijn: jij wilt ze bedenken. Als ruimtelijk ontwikkelaar wil je nét even verder kijken en zuinig op de wereld zijn en blijven. Bij de opleiding Climate and Management leer je over bouwen, water, energie en mobiliteit. In combinatie met techniek en doordachte innovaties.
  Bekijk de opleiding
 • Heb je een helikopterview en schakel en communiceer je snel? Een technisch bedrijfskundige ziet direct hoe een bedrijf sneller, duurzamer of goedkoper kan produceren. Je bent een onmisbare schakel tussen techniek en management.
  Bekijk de opleiding
 • Elke dag stel je jezelf 1001 vragen. Hoe blijft een raket in de lucht of werkt een blaasinstrument? Als echte bèta, een technisch natuurkundige, leer je van computersimulaties of duik je het laboratorium in om te testen en onderzoeken.
  Bekijk de opleiding
 • De meest efficiënte dienstregeling voor de NS, de beste manier om online vliegtarieven te bepalen of een slimme versleuteling van bankgegevens? Een toegepast wiskundige zoekt oplossingen voor de praktische zaken om ons heen.
  Bekijk de opleiding
 • Een drone met sensoren, schokdempers van een sportwagen, wifi in huis. Een werktuigbouwkundige ontwerpt, bouwt en verbetert constructies, machines of aandrijftechnieken. De studie Werktuigbouwkunde is duaal, dus je leert náást je baan.
  Bekijk de opleiding
 • Een mixer, een fiets, draaideuren of een lift. Als werktuigbouwkundige onderzoek, ontwerp, onderhoud, bouw en verbeter je producten. Producten die iedereen elke dag gebruikt. Niet alleen constructies en machines, maar ook aandrijf-, meet- en regeltechnieken en verbindingsprincipes.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

CMD_Overzicht Communication & Multimedia Design - Voltijd

Internet is voor jou een eerste levensbehoefte. Je gebruikt de nieuwste features van Instagram en Snapchat. Al gauw zie je hoe een app gebruiksvriendelijker kan worden gemaakt. Je gelooft da...

Youssra-Yassin-20201007MR001 HBO-ICT - Voltijd

Whatsappen, inchecken met je OV-chipkaart, geld overmaken: het is allemaal mogelijk dankzij ICT. Jij kickt op technologie, combineert creativiteit met functionaliteit en wilt ontwikkelen, pr...

ICT_20170515_HHS-1-intro HBO-ICT - Deeltijd

Een Bachelor of Science is erg gewild in het werkveld. Wil jij software engineer worden naast je baan? Apps en databases analyseren, ontwerpen en beheren? Met de HBO-ICT deeltijdopleiding ri...

lokaal BT_HHS-9 Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd

Jij bent gefascineerd door het samenspel tussen mens en machine. Een kunstarm, een rolstoel voor de Paralympics of een dynamisch zwempak: als bewegingstechnoloog wil je technische hulpmiddel...

UX_Overzicht User Experience Design - Engels - Voltijd

Je bent nog lekker onder zeil en je wekker gaat af. Als je ‘m met een tik uitschakelt, activeer je gelijk je koffiezetter. Handig. Net zo handig als de slimme koelkast die precies aangeeft w...