Studeren voor professionals

Wil je beter worden in je vak, hogerop komen of ben je toe aan totaal iets anders? De Haagse Hogeschool biedt een praktijkgericht en veelzijdig aanbod. Bekijk onze deeltijd bachelor, post bachelor, associate degree en master opleidingen of laat je inspireren tijdens een van onze Open Dagen.

Waarom De Haagse Hogeschool?

Waarom deeltijd studeren aan De Haagse Hogeschool?

Wil je beter worden in je vak? Of toe aan totaal iets anders? Hieronder vertellen een aantal van onze deeltijd studenten over waarom zij kozen voor hun deeltijd studie en wat het hen oplevert.

Opleidingsaanbod

Bij De Haagse Hogeschool kun je rekenen op een praktijkgericht en veelzijdig aanbod. Daarnaast kun je kiezen uit de volgende opleidingsniveaus:

Voorlichtingsactiviteiten

Bij het kiezen van een opleiding ga je niet over een nacht ijs. Lees hier onder meer over onze voorlichtingsactiviteiten.

20180614_Open Dag DT_HHS-61

Bezoek een Open Dag
Ben je benieuwd naar onze aanpak of onze docenten? Wil je de sfeer proeven of oriënteren op ons aanbod? Kom dan naar één van onze Open Dagen.

Shutterstock_5530_v2

Een avond met een student meelopen
Ervaar hoe het is om op De Haagse Hogeschool te studeren. Je loopt een avond of dag mee met een student en volgt echte colleges. Je zit bij werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met de docenten omgaan.

Shutterstock_1295_v2

Stel vragen over toelatingseisen
Twijfel of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw keuze te kunnen volgen? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Zij weten alles over toelatingseisen. Bel naar 070-4458585 (ma t/m vr. tussen 9:00 en 17:00) of via csi@hhs.nl.

Onze studenten aan het woord

Jantien de Jonge

Over de plussen en minnen van deeltijd

Ferry Minke

Tim Koole

Miguelo Sara

over het combineren van een deeltijd studie met werk/privé

Marloes van Zeijl

over de open dag

Mitchel Querreveld

Claudia Verhaaren

over de open dag

Sleep opzij

Tips van onze studenten

Hoe combineer je je studie met je werk en eventueel gezinsleven? Hoe houd jij de studie vol? Bekijk hier tips van huidige deeltijd studenten aan De Haagse Hogeschool.

FAQ

Hoeveel je precies kwijt bent voor je studie, hangt af van de opleiding en persoonlijke situatie. Heb je al eerder een studie gevolgd, dan kan het collegegeld hoger zijn. Als deeltijdstudent heb je geen recht op studiefinanciering. Wel kun je in aanmerking komen voor subsidieregelingen, zoals de lerarenbeurs. Sluit je opleiding aan bij je huidige functie, dan wil je werkgever wellicht meebetalen of studieverlof regelen. In sommige gevallen mag je de studiekosten aftrekken van de belasting.
De Levenlanglerenkrediet biedt iedereen tot 55 jaar de mogelijkheid om geld te lenen om lesgeld van te betalen. De rente is net als bij de ‘gewone’ studiefinanciering gunstig en wordt elke vijf jaar vastgezet. Ga voor meer informatie naar DUO.nl. De overheid en het UWV hebben ook verschillende regelingen en beurzen.

Met de juiste planning en voorbereiding lukt dat zeker. Door de lessen en zelfstudie heb je minder tijd over dan voorheen. Wat helpt is erover praten met je partner, kinderen en vrienden. Zodat iedereen weet wat ze de komende tijd kunnen verwachten en hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen. Voor advies kun je altijd terecht bij een studiecoach, die jou tijdens je studie ondersteunt. Voor ervaringen en tips kun je ook met huidige studenten spreken op een open dag of meeloopavond op De Haagse Hogeschool.
De specifieke toelatingscriteria verschillen per opleiding en vind je op hhs.nl bij de opleiding van jouw keuze. Twijfel je of je voldoet aan de gestelde toelatingseisen? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via 070 445 8585 of stuur een e-mail naar csi@hhs.nl. Kun je zonder diploma toch toegelaten worden?  Heb je geen diploma dat toegang geeft tot een hogeschool, maar ben je op 1 september 2019 wel 21 jaar of ouder? Doe dan het  Toelatingsonderzoek 21+ om alsnog te worden toegelaten. Op verschillende momenten in het jaar kun je op De Haagse Hogeschool deze capaciteitentoets afleggen. Bekijk de data  en meer informatie op hhs.nl/21plus.
Voor opleidingen die 1 september starten, kun je je tot 31 augustus inschrijven. Opleidingen die op een ander moment in het jaar starten hebben een andere uiterste inschrijfdatum. Bekijk dit op hhs.nl bij de opleiding van jouw keuze.

Bachelor opleiding & Associate degree

Loop voor een deeltijd bachelor opleiding of associate degree eens binnen bij ons Study & Career Centre voor een algemeen studiekeuzeadvies en of een studiekeuzegesprek. Bel naar 070 - 445 8595 of stuur een e-mail naar studycareer@hhs.nl.

Post-hbo of master

Heb je nog vragen over een post-hbo of masteropleiding? Neem contact op met de Academie voor Masters & Professional Courses. Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail naar mpc-opleidingsadvies@hhs.nl.