Lenen, verlengen, reserveren

Lenerspas voor studenten en medewerkers

Studenten kunnen materialen lenen met een geldige collegekaart. Medewerkers gebruiken een lenerspas, die je gratis kunt verkrijgen via het aanvraagformulier.

Lenerspas voor alumni

De hogeschool neemt voor alumni de kosten van het eerste jaar (€ 15,00 per jaar) voor haar rekening. Naast het lenen van bibliotheekmaterialen kunnen alumni ook gebruikmaken van een deel van de digitale collectie.

Lenerspas voor externe gebruikers

Externe gebruikers kunnen materialen lenen met een lenerspas. Een lenerspas schaf je aan voor € 15,00 per jaar. Dit bedrag kun je alleen pinnen. Voor de inschrijving hebben we je persoons- en adreslegitimatie (recente bankafschrijving) nodig. Externe gebruikers kunnen niet gebruikmaken van de digitale bibliotheek.

Lenen

Voor het lenen van bibliotheekmaterialen in alle vestigingen gelden uitleenregels:

• Een gebruiker kan maximaal tien materialen lenen, waarvan zeven van één bepaalde categorie (bijvoorbeeld (studie)boeken, cd-roms, dvd's).
  • De uitleentermijn is drie weken. Verlengen is mogelijk als het boek niet gereserveerd is.
  • Als je materialen te laat inlevert, bedraagt het boetegeld € 0,20 per werkdag. Deze boete betaal je met een campuscard of bankpas.
  • Voor het lenen en terugbrengen van materialen kun je gebruikmaken van de zelfservice.

Verlengen

Verlengen kan:

• Online via de pagina lenergegevens in de catalogus.
  • Telefonisch via 070 - 445 7882.
  • Via zelfservice in de bibliotheek zelf.
  • Reserveren

Er zijn vier voorwaarden voor het reserveren van materialen:

• Het verlangde werk moet op het moment van de reservering zijn uitgeleend aan iemand anders.
    • Het werk moet uitleenbaar zijn; dat is aangegeven in de bibliotheekcatalogus.
    • Je kunt alleen materialen van de hoofdvestiging en van vestiging Laan van Poot reserveren.
    • Leners kunnen items niet verlengen waarop door een ander een reservering is geplaatst.

Let op: we kunnen niet garanderen dat het materiaal tijdig beschikbaar is, omdat dit afhankelijk is van degene die het heeft geleend.

Voor het reserveren van materiaal uit de bibliotheek gelden de volgende regels:

• Je mag maximaal zeven reserveringen per lener doen.
    • Je moet voor iedere reservering vooraf in de bibliotheek bij de helpdesk met een campuscard of bankpas € 0,50 betalen.
    • Je krijgt per e-mail bericht dat je de reservering kunt komen ophalen. Dit kan bij de receptie van de bibliotheek waar de lener voor jou het boek heeft ingeleverd.
    • Je hebt acht dagen de tijd om een reservering op te halen en je moet je legitimeren als je je reservering ophaalt.
    • Haal je het materiaal niet op? Dan vervalt de reservering. We storten de reserveringskosten die je hebt gemaakt niet terug.
    • Ben je niet in staat het gereserveerde materiaal binnen de acht dagen op te halen? Dan kun je telefonisch ((070) 445 7882) om een verlenging vragen.

Aanschafverzoek

Ben je op zoek naar een titel en maakt deze (nog) geen deel uit van de collectie? Dien dan een aanschafverzoek in. Gebruik hiervoor dit formulier en vul het zo volledig mogelijk in.

E-helpdesk

Heb je vragen? Stuur ze naar de E-helpdesk