Fase discovery

Onderzoekscyclus fase discovery

Zoeken van literatuur, data, code

Via de bibliotheek heb je toegang tot databanken, digitale bronnen, tijdschriften, e-books en fysieke boeken. Meer informatie over het zoeken en vinden van literatuur, vind je hier.

Data gebruiken van een externe partij, zie deze link

Toegang krijgen / kopen

Find it image

FIND-IT is de naam van onze zgn. linkresolver die vanuit je bibliografische referenties direct doorlinkt naar een full tekst versie indien dit via de databanken van de bibliotheek beschikbaar is.

Materiaal aanvragen bij andere bibliotheken

De bibliotheek van de Haagse Hogeschool biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid om boeken en tijdschriftartikelen die niet in de collectie aanwezig zijn bij een andere bibliotheek aan te vragen via IBL (Interbibliothecair leenverkeer)

Attenderingen, aanbevelingen

Om op de hoogte te blijven van nieuwe uitgaven van (vak)tijdschriften van jouw keuze, kan je gebruik maken van attenderingen.

Lezen, bekijken

Meer informatie over het verkrijgen van thuis-toegang tot de collectie van de bibliotheek, het krijgen van toegang tot de volledige tekst, en het gebruik van Browzine, is hier te vinden.

Annoteren

Om de literatuurverwijzingen die je hebt gevonden te verzamelen en te ordenen, kan je gebruik maken van de tools RefWorks of ATLAS.ti.