Fase publiceren

Onderzoekscyclus fase publiceren

De ambitie van De Haagse Hogeschool is om open access te publiceren. Op deze pagina lees je meer over dit publicatiebeleid, de verschillende vormen van open access publiceren en de voordelen van open access.

Meer weten over wat open access precies inhoudt? Kijk dan dit Engelstalige filmpje van vijf minuten, gemaakt door Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB).

Als je jouw onderzoek in open access wil publiceren, dan zijn er twee opties: via een repository (de zogenaamde groene route) en via een journal (de zogenaamde gouden route).

Archiveren/delen publicaties

  • Archiveren publicaties
    Archiveerbeleid van uitgevers - versies van onderzoekspublicaties, de meest voorkomende voorwaarden en waar vind je het beleid van uitgevers terug?
  • Repository selecteren
    Meer informatie over het publiceren in een repository (HBO-kennisbank, NARCIS, Podium en Google Scholar) vind je op deze pagina.

Archiveren/delen data & code

dit onderdeel wordt t.z.t. voorzien van een toelichting.

Tijdschrift selecteren

Het selecteren van een tijdschrift om in te publiceren, kan op de volgende manieren:
Via Sherpa Romeo kan je tijdschriften selecteren op basis van beleid van uitgevers met betrekking tot auteursrecht en open access.

Middels Altmetrics & impact factor is het mogelijk om tijdschriften te selecteren op basis van impact van artikelen en journals.

Hou bij het selecteren van een tijdschrift wel rekening met publicatiekosten, gebruikslicenties, kwaliteitsscores en het peer-reviewproces.

Let daarnaast ook op dubieuze uitgevers – lees hier dertien tips van de Times Higher Education (THE) om een dubieuze uitgever te herkennen.

Publiceren

Bij het publiceren van je onderzoek moet je ook rekening houden met de richtlijnen van De Haagse Hogeschool omtrent auteursrechten, het behoud van je rechten en de Creative Commons licentie (onder welke voorwaarden mag een werk hergebruikt worden?)