Collectie

In de collectie van de Bibliotheek vind je wetenschappelijke publicaties, bronnenmateriaal en boeken, e-books, (digitale) tijdschriften, databanken, scripties en publicaties en beeld- en geluidmateriaal die voor onderzoek nodig zijn.

Landelijk zoeken kan via de nationale bibliotheekcatalogus PiCarta.

Thuistoegang

Vrijwel alle bronnen zijn (na inloggen) thuis toegankelijk. Om thuistoegang mogelijk te maken wordt bij de meeste databanken de EZproxy software gebruikt. Daarbij krijgt de URL van een bron of een artikel het voorvoegsel: https://ezproxy.hhs.nl/login?url=
Deze kun je het beste gebruiken om naar de bron te verwijzen. Dus NIET de bron aanklikken en dan de URL gebruiken die in de adresbalk van de browser staat, want dan mis je het EZproxy voorvoegsel. Maar vanuit de bronnenlijst via de rechtermuisknop “snelkoppeling kopieren”.

  • Zie meer uitleg over het gebruiken van de juiste URL.

Find it @ H/Library

Bij het zoeken in diverse databanken kun je geregeld in het zoekresultaat de groene button "Find it @ H/Library" zien:

Find it image

 


Dit is de naam van onze zgn. linkresolver, een hulpmiddel dat je vanuit een bibliografische referentie direct naar de full text versie brengt, als dat tenminste beschikbaar is voor onze bibliotheek.
Ook in Google Scholar kun je aangeven dat Find it @ H/Library weergegeven moet worden in de lijst met zoekresultaten.

Als er niet direct full text getoond kan worden (bijv. omdat onze hogeschool geen toegang heeft), dan wordt er een aantal andere opties aangeboden. Zoals de mogelijkheid om verder te zoeken in andere zoeksystemen of het item bij de bibliotheek aan te vragen middels IBL (interbibliothecair leenverkeer).

Materialen aanvragen bij andere bibliotheken (IBL)

De bibliotheek van De Haagse Hogeschool biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid om boeken en tijdschriftartikelen die niet in de collectie aanwezig zijn bij een andere bibliotheek aan te vragen via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) formulier. Voor elke aanvraag vul je een apart formulier in. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de aanvraag.

E-journals lezen op je tablet/desktop

Browzine is een app om de door jou geselecteerde internationale wetenschappelijke tijdschriften uit de A-Z lijst e-journals door te bladeren en offline artikelen te lezen. Je kunt ook meldingen ontvangen zodra een nieuwe uitgave beschikbaar is.

Op de hoogte blijven / attenderingen

Om op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties op jouw vakgebied of interesse, zijn er verschillende attenderingsdiensten, die je d.m.v. alerts op de hoogte stellen van een nieuw uitgebracht tijdschriftnummer of -artikel, of nieuwe ontwikkelingen binnen een vakgebied. De bibliotheek biedt je meerdere mogelijkheden om je persoonlijk te laten attenderen op content.