Over de bibliotheek

De Haagse Hogeschool heeft een centrale bibliotheek in de hoofdvestiging Laakhaven en dependances in de vestiging aan de Laan van Poot, vestiging Zoetermeer en vestiging Delft. Alle studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool kunnen gebruikmaken van de studie- en werkplekken, de informatiebronnen en de dienstverlening van de bibliotheek.

Collecties

De bibliotheek beschikt over omvangrijke en actuele collecties op alle vakgebieden die binnen De Haagse Hogeschool aan bod komen.

De zeer uitgebreide digitale collectie e-books, e-journals, scripties en beeldmateriaal is te vinden in de ruim 100 databanken waarvoor De Hogeschoolbibliotheek een licentie heeft afgesloten. De papieren collectie kun je ter plekke inzien of lenen.

In de bibliotheekcatalogus vind je de uit te lenen collectie. Via Simultaan zoeken vind je zowel de beschikbaarheid van de uit te lenen collectie als de digitale collectie.

Dienstverlening

Naast het lenen, reserveren en verlengen van boekmaterialen biedt de Hogeschoolbibliotheek uitgebreide mogelijkheden om ondersteund te worden in het zoeken en vinden van de juiste (digitale) informatie. Er is een Leerlijn - informatievaardigheden ontwikkeld om de content van de collectie optimaal te benutten. Daarnaast biedt de Hogeschool bibliotheek ondersteuning bij onderzoek, het onderhouden van vakkennis en het naleven van de Auteurswet.

Informatie per vestiging

Hoofdvestiging

De hoofdvestiging is een bemande bibliotheek met een zeer ruim aanbod en zelfservice voor het lenen en terugbrengen van materialen. Verder vind je er fauteuils om rustig te kunnen lezen, bijna honderd computerwerkplekken én individuele werkplekken waar je in stilte kunt werken.

Openingstijden
ma-do: 09:00 - 21:00 uur*
vr: 09:00 - 18:00 uur*
Study Plaza
ma-do: 09:00 - 22:00 uur*
vr: 09:00 - 18:00 uur*

Vestiging Delft

Vestiging Delft is een onbemande bibliotheek met een basiscollectie boeken en tijdschriften over techniek. Daarnaast vind je er een zelfservice voor het lenen en terugbrengen van materialen en enkele plekken om rustig te kunnen werken.

Openingstijden
ma-vr: 09:00 - 17:00 uur*

Vestiging Laan van Poot

Vestiging Laan van Poot is een bemande bibliotheek met 4.500 titels, 40 tijdschriften op het gebied van sport, onderwijs en sportmanagement, 40 werkplekken en 8 computerwerkplekken. Ook kun je hier kopiëren en printen.

Openingstijden
ma-vr: 09:00 - 16:30 uur*

Vestiging Zoetermeer

Vestiging Zoetermeer is een onbemande bibliotheek met een basiscollectie boeken en tijdschriften over techniek, een zelfservice voor het lenen en terugbrengen van materialen en enkele plekken om rustig te kunnen lezen. Ook kun je hier kopiëren en printen.

Openingstijden
ma-vr: 09:00 - 17:00 uur*

*In vakantieperiodes gelden aangepaste openingstijden.

Huisregels

Alle huisregels lees je in het reglement.

E-helpdesk

Heb je vragen? Stuur ze naar de E-helpdesk.