Scripties, publicaties en HBO-Kennisbank

In de HBO-Kennisbank zijn van 23 grote hogescholen (ook van De Haagse Hogeschool) ongeveer 22.000 digitale scripties/afstudeerverslagen van studenten te vinden. Net als pakweg 16.000 (wetenschappelijke) artikelen, boeken en rapporten van onderzoekers. Zo stelt ook De Haagse Hogeschool (een deel) van de kennis die de hogeschool ontwikkelt vrij beschikbaar aan de samenleving volgens de Open Access-gedachte. Meer weten over Open Access en De Haagse Hogeschool

Universiteiten hebben met NARCIS een vergelijkbaar platform. Daarin vind je ruim 1.2 miljoen wetenschappelijke publicaties, 80.000 proefschriften en 150.000 datasets van de Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen. Die zijn voor circa 80% vrij toegankelijk volgens dezelfde Open Access-gedachte.

Scripties en publicaties van De Haagse Hogeschool

De meeste opleidingen hebben een deel van digitale scripties beschikbaar gesteld voor de HBO-Kennisbank. Die digitale scripties zijn binnen en buiten De Haagse Hogeschool full tekst beschikbaar. Zowel de scripties en publicaties van De Haagse Hogeschool als de HBO-Kennisbank zijn ook via Simultaan zoeken toegankelijk.

Student

Jouw scriptie kan ook in de mooie HBO-Kennisbank-etalage komen te staan. Met een LinkedIn-link als je dat wilt. En als je stageadres en opleiding het goedkeuren. Meld je scriptie aan via het Scriptie Aanmeldformulier en de bibliotheek doet de rest!

Onderzoekers en docenten

Als docent en/of onderzoeker kun je je publicaties voor de HBO-Kennisbank aanmelden via een ander formulier: het Publicatie Aanmeldformulier. Op dat formulier is ook meer te lezen over de voorwaarden en over auteursrechtelijke zaken.

Lector

Ben je lector? Dan wordt jouw HBO-Kennisbank-publicatie ook zichtbaar in NARCIS en via NARCIS weer in Google Scholar. Later breidt de bibliotheek dit uit met publicaties van alle onderzoekers.

E-helpdesk

Heb je vragen? Stuur ze naar de E-helpdesk