Bibliotheekcatalogus

Om de collectie te raadplegen dien je altijd ingelogd te zijn op het netwerk van De Hogeschool. Dat moet om ‘herkend’ te worden, zodat content getoond wordt.

In de catalogus van de bibliotheek vind je van alle fysieke bibliotheekcollecties (boeken, tijdschriften, cd's en dvd's) de exacte locatie en de beschikbaarheid. Daarnaast biedt de catalogus toegang tot een deel van de e-journals en e-books.

Boeken

Ter ondersteuning van studenten, docenten en onderzoekers biedt de bibliotheek een omvangrijke en actuele collectie boeken, afgestemd op de behoeften van de gebruikers. 

Tijdschriften in papiervorm

De bibliotheek heeft ongeveer 500 abonnementen op tijdschriften in papiervorm. In alle vestigingen is een collectie tijdschriften in papiervorm beschikbaar. Het is niet mogelijk om tijdschriften te lenen op de hoofdvestiging, dat kan wel in Delft en de Laan van Poot. Wel bieden we faciliteiten om artikelen te kopiëren of te scannen.

Current Contents

Current Contents is een persoonlijke tijdschriftenattendering. De bibliotheek heeft een abonnement op ongeveer 500 tijdschriften. Het kost veel tijd om op te hoogte te blijven van wat er in de vakbladen verschijnt. Daarom biedt de bibliotheek de Current Contents Service aan met een overzicht van de nieuwste publicaties. Deze service is alleen beschikbaar voor medewerkers van De Haagse Hogeschool.

DVD’s en cd-roms

De bibliotheek van De Haagse Hogeschool beschikt over een ruime collectie beeldmateriaal. Meer dan 600 titels zijn op dvd beschikbaar. In de hoofdvestiging staan deze tussen de boeken op de begane grond. De dvd’s kun je op alle pc's afspelen. Daarnaast biedt de bibliotheek toegang tot beeldmateriaal via databanken.